Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε νοερή συνομιλία με τις Μούσες που εμπνέουν τους καλλιτέχνες από την αρχαιότητα έως σήμερα, προσκαλεί όλους το Εθνικό Αρχαιολογικό τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Πρόκειται για δυο ξεχωριστές εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν τον διάλογο των τεχνών, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα στο Αίθριο του Μουσείου στις 18:00 και τη δεύτερη, μια ώρα αργότερα, στην Αίθουσα του Βωμού.

Η πρώτη εκδήλωση αποτελεί την πέμπτη κατά σειρά της ετήσιας δράσης «Γλυπτικός Λόγος», στο πλαίσιο της οποίας κάθε δίμηνο παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό έργο σύγχρονου Έλληνα γλύπτη στο Αίθριο του Μουσείου, δράση που πραγματοποιείται με επιτυχία από το καλοκαίρι του 2016 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2017 θα εκτεθεί το έργο του Δημήτριου Αρμακόλλα «Κόρη της Θάλασσας», με την εκδήλωση της Δευτέρας να περιλαμβάνει παρουσίαση του έργου του εκλιπόντος καλλιτέχνη από τον ιστορικό τέχνης Νίκο Μοσχονά, καθώς και ομιλία αρχαιολόγου του Μουσείου για ένα αρχαίο έργο της Συλλογής Γλυπτών του Μουσείου, που συνδιαλέγεται με το σύγχρονο.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά, στην Αίθουσα του Βωμού και ώρα 19:00. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει για άλλη μια φορά με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να παρουσιάσουν, στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου συναυλιών μουσικής δωματίου της Ορχήστρας «Μουσικοί περίπατοι στα μουσεία», μια συναυλία για Φλάουτο και ‘Αρπα με τίτλο «Πνοές, χορδές και ήρωες του αρχαίου μύθου». Ο μύθος των Μουσών, εξάλλου, που ήταν κόρες του Δία και προστάτιδες των τεχνών, είναι μυστηριακά συνδεδεμένος με τα δυο γοητευτικά αυτά όργανα. Θα ακουστούν έργα των Απόστολου Ντάρλα, Κλωντ Ντεμπυσύ, Γουίλιαμ ‘Αλγουην, ‘Αλαν Χοβχάνες. Στο φλάουτο ο Νίκος Νικόπουλος και στην άρπα η Γωγώ Ξαγαρά. Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη με την προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο Μουσείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε