Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΕΧΡΟ 2017: Εορτασμός της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας

ΕΧΡΟ 2017: Εορτασμός της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε με θετικά συμπεράσματα, από Ελληνικής πλευράς, ο εορτασμός της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας στην EXPO 2017 στο Καζακστάν.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική ημέρα ξεκίνησαν με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από τους Έλληνες Instagramers στο ελληνικό περίπτερο (www.greeceexpo17.gr). Η πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης φωτογραφίας ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου για εικόνες, που αναδεικνύουν την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Ελλήνων.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου συνοδευόμενος από το γενικό επίτροπο της Ελλάδας στην EXPO και γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλία Ξανθάκο, την αναπληρώτρια επίτροπο και στέλεχος του Enterprise Greece Τέτη Περισσάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Enterprise Greece Ηλία Αθανασίου, τον Έλληνα πρέσβη στο Καζαχστάν, Αλέξανδρο Κατράνη και τον διευθυντή γραφείου ΕΟΤ Μόσχας και ΚΑΚ, Πολύκαρπο Ευσταθίου.

Τον Έλληνα υπουργό και την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν, Μουκτάρ Τιλεμπερντί, ο γενικός επίτροπος της ΕΧΡΟ, Ράπιλ Ζοσιμπάεβ και αξιωματούχοι της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Καζαχστάν.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στους φιλικούς δεσμούς των δύο χωρών και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα χώρας, της οποίας η Κυβέρνηση έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσει την ενεργειακή αυτονομία όλων των νησιών της, υιοθετώντας ταυτόχρονα τις φιλικότερες για την προστασία του περιβάλλοντος χρήσεις όλων των ενεργειακών πηγών της.

Ο Καζάχος υπουργός, αφού ανέφερε ότι οι δύο χώρες διανύουν το 25ο έτος από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ τους, υπογράμμισε ότι το Καζαχστάν επιθυμεί να καταστεί ένα κέντρο παραγωγής ενέργειας, που θα συνδέει την Ευρώπη, Ασία και Μ. Ανατολή και συνεχάρη τους ανθρώπους του Ελληνικού Περιπτέρου για την ατμόσφαιρά του και την διασπορά του μηνύματος της σωστής χρήσης ενέργειας.

Την επίσημη τελετή συμπλήρωσαν η ανάκρουση των εθνικών ύμνων και έπαρση των σημαιών, ενώ στη συνέχεια πήραν σειρά οι εορτασμοί από το χορευτικό συγκρότημα Χοροπαίγνιο,με τη χορηγία του ΕΟΤ, που μέχρι αργά το απόγευμα σκόρπισε ελληνικότητα στη διοργάνωση.

Την επόμενη ημέρα, 22 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε επίσημη διμερής συνάντηση του κ. Παπαδημητρίου με τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Χ. Σίκο.

Η εν λόγω συνάντηση είχε ζητηθεί από την ιαπωνική πλευρά για να παρουσιάσει το φάκελο υποψηφιότητας της Οσάκα για τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Έκθεσης ΕΧΡΟ 2025. Επιπλέον, αναπτύχθηκαν και θέματα διμερούς εμπορίου. Ο Ιάπωνας υπουργός, υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Ελληνικού περίπτερου δεσμευόμενος να επισκεφθεί άμεσα την Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε