Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Εισπρακτικές εταιρείες για απλήρωτα κοινόχρηστα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Φαινόμενο της κρίσης και αυτό αφού είναι χιλιάδες εκείνοι που δεν πληρώνουν κοινόχρηστα με αποτέλεσμα μεταξύ των ενοίκων πολλές φορές να ξεσπά… πόλεμος.

Υπάρχουν διαμερίσματα με χρέη από 500, ως και 1.000 ευρώ, ενώ καταγράφονται και περιπτώσεις με χρέη που ξεπερνούν ακόμη και τις 3.000.
Το λεγόμενο ταμείο της πολυκατοικίας όπου υπάρχουν χρέη σε περισσότερα από ένα διαμερίσματα συνήθως εξανεμίζεται σε μικρό χρονικό διάστημα και έτσι παρατηρούνται φαινόμενα διακοπής στη θέρμανση, διακοπής στη λειτουργία του ασανσερ κλπ.
Κάπου εδώ αναλαμβάνουν οι εταιρείες. Ο απλός ένοικος ή ιδιοκτήτης διαχειριστής είναι τις περισσότερες φορές δύσκολο να μπει στη διαδικασία διαμάχης με κάποιον από τους γείτονες και έτσι το έργο αυτό αναλαμβάνουν οι εταιρείες οι οποίες ωστόσο σπάνια καταλήγουν σε ένδικα μέσα. Συνήθως με επιστολές και επίμονα τηλεφωνήματα προσπαθούν να πείσουν τους κακοπληρωτές, ενώ δεν λείπουν και τα πακέτα διευκόλυνσης με πολλές άτοκες δόσεις ή ακόμη και πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών.
Στις περιπτώσεις πάντως που τα χρέη είναι μεγάλα, σπάνια γίνεται κάποιος διακανονισμός και έτσι υπάρχουν ένδικα μέσα, ωστόσο πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία δεν εξυπηρετεί τους υπόλοιπους ενοίκους.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε