Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Εκδήλωση για μαθητές-πρόσφυγες στο Μέγαρο Μουσικής

Εκδήλωση για μαθητές-πρόσφυγες στο Μέγαρο Μουσικής

Μια μεγάλη καλλιτεχνική γιορτή για τα παιδιά των προσφύγων διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκπαίδευσης Προσφυγοπαίδων οργανώνει μια μεγάλη καλλιτεχνική γιορτή για τα παιδιά των προσφύγων.

Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία της Ελλάδας (Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Γέρακα Αττικής και Ηρακλείου Κρήτης) δημιούργησαν για τους πρόσφυγες συμμαθητές τους το μουσικοθεατρικό δρώμενο με τίτλο «ΣΚΗΝΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ».

Μέσα από αφήγηση παραμυθιών, μελοποιημένη ποίηση, προβολή ταινιών, θεατρικών και χορευτικών δρώμενων, εμπνευσμένων από την ελληνική παράδοση και το δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς, οι μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων μεταφέρουν τη δική τους ματιά για όσα τους φέρνουν πιο κοντά με εκείνα τα παιδιά «που φέρνει στην Ελλάδα η θάλασσα».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων να παρουσιάσουν μέσα από τα εκφραστικά εργαλεία των παραστατικών τεχνών το δικό τους καλωσόρισμα στους μαθητές πρόσφυγες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου και ώρα 15:00 στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε