Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Επισπεύδεται η καταβολή εφάπαξ σε 28.300 ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας

Επισπεύδεται η καταβολή εφάπαξ σε 28.300 ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας

Επιπλέον ποσοστό επαύξησης της εισφοράς του εφάπαξ έως 40% παραπάνω (από το 60% δηλαδή μέχρι το 100%) προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για τις κατηγορίες των ασφαλισμένων, οι οποίοι καταβάλλουν εισφορές που διαφοροποιούνται από τις υπόλοιπες προβλεπόμενες στο νόμο (ξεπερνούν δηλαδή το 4% ή είναι σε ύψος σταθερής εισφοράς).

Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, εισηγούμενος την τροπολογία στην Ολομέλεια, η ρύθμιση αυτή δικαίως θα πρέπει να οδηγήσει σε μεγαλύτερη καταβολή εφάπαξ για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις εργαζόμενων.

Εξάλλου, ο Τάσος Πετρόπουλος είπε πως με άλλη διάταξη που εισάγεται ως τροπολογία, δίδεται η δυνατότητα επίσπευσης της παροχής του εφάπαξ σε 28.300 ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας μέχρι το τέλος του 2017.

Με αφορμή αυτό, ενημέρωσε ότι από το 2013 μέχρι σήμερα, έχουν αποδοθεί εφάπαξ σε 3.050 δικαιούχους στο Ταμείο Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων, 1.100 σε ασφαλισμένους του ΤΑΙΤΕΤΕΚΩ και άλλα ακόμη στο ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ.

Με άλλη τροπολογία δίδεται παράταση της απασχόλησης εργαζόμενων στα Ταμεία κοινωνικής ασφάλισης (οι οποίοι είχαν παραχωρηθεί σε αυτά από τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.α.) μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2017.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε