Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Φθινοπωρινός ο καιρός από σήμερα!

Φθινοπωρινός ο καιρός από σήμερα!

Ο καιρός κάθε άλλο παρά καλοκαίρι θυμίζει αφού η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 28 βαθμούς ενώ σε αρκετές περιοχές το θερμόμετρο δείχνει….17 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τοπικές βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα ενώ από αύριο περιμένουμε ακόμη περισσότερη πτώση της θερμοκρασίας. Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ θα φτιάξει το Σαββατοκύριακο. 

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. τα φαινόμενα πιθανώς μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ιόνιου και τη δυτική Πελοπόννησο να είναι έντονα. το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. στην ήπειρο η μέγιστη δε θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αρχικά στη Θεσσαλία και γρήγορα στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε