Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει τον Θεόδωρο Πανταλάκη

Η Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει τον Θεόδωρο Πανταλάκη
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2017 | 20:51
Πρώτη δημοσίευση: 20.03.2017 | 20:51

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος στον Θεόδωρο Πανταλάκη, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με εισαγγελική παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για την Αγροτική Ασφαλιστική, για την οποία ο ίδιος απάντησε ότι ενήργησε «πάντοτε σύμφωνα με τους κανόνες της συνετής και επιμελούς διαχείρισης, εξασφαλίζοντας πλήρως τα συμφέροντα, την περιουσία και τη συνέχεια της εταιρείας».

Για το θέμα αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι “η Attica Bank, όπως είναι ήδη γνωστό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα, έχει πλέον έμπειρη, στιβαρή και ικανή Διοίκηση.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα, η νέα Διοίκηση της Attica Bank ανέλαβε πρωτοβουλίες για την άμεση εξυγίανση της τράπεζας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε υγιείς βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank (σ.σ. είναι ο Θεόδωρος Πανταλάκης) , ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για την εξυγίανσή της, απολαμβάνει της πλήρους στήριξης και εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος, πολύ περισσότερο καθώς σήμερα έχουν ήδη αποτυπωθεί τα πρώτα αποτελέσματα εξυγίανσής της.

Μεταξύ αυτών και η διόρθωση – θεραπεία των περισσότερων από τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν από τον πρόσφατο κοινό έλεγχο του SSM και της Τράπεζας της Ελλάδος. Ιδιαίτερη μάλιστα μνεία πρέπει να γίνει στην εφαρμογή κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης στη λειτουργία της Τράπεζας, που αποτελεί την πιο σημαντική προϋπόθεση για την αναστροφή των αρνητικών επιδόσεων του παρελθόντος.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο