Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η απάντηση της Ferrero για τη Nutella

Η απάντηση της Ferrero για τη Nutella
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2017 | 21:58
Πρώτη δημοσίευση: 13.01.2017 | 21:58

Μετά την έρευνα που ανέφερε πως πιθανώς υπάρχουν καρκινογόνα συστατικά στην γνωστή "Nutella", η εταιρεία με επιστολή της στο newsit.gr δίνει την απάντησή της.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω σχετικά με πρόσφατη αρθογραφία αναφορικά με τη Nutella:

· Η Nutella δεν είναι καρκινογόνο προϊόν
· Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) δεν αναφέρθηκε ποτέ στη Nutella
· Η Nutella δεν αποσύρθηκε ποτέ από ράφια καταστημάτων σε καμία χώρα. Η ιταλική αλυσίδα Coop απέσυρε τα δικά της private label προϊόντα που περιείχαν φοινικέλαιο


Επίσης, παρακάτω ακολουθεί η επίσημη απάντηση της Ferrero:

Η υγεία και η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα για τη Ferrero, η οποία επιβεβαιώνει ότι όλα τα προϊόντα Ferrero είναι ασφαλή.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), η οποία έχει αναλύσει την ύπαρξη βλαβερών προσμείξεων σε ένα μεγάλο αριθμό προϊόντων και ελαίων, δηλώνει ότι η παρουσία τέτοιων προσμείξεων εξαρτάται από τα είδη των ελαίων και των λιπαρών που χρησιμοποιούνται, καθώς επίσης και από το είδος της επεξεργασίας στην οποία υποβάλλονται.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η Ferrero επιλέγει προσεκτικά πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες βιομηχανικής παραγωγής οι οποίες περιορίζουν την παρουσία προσμείξεων σε ελάχιστα επίπεδα, συμμορφούμενη πλήρως με τις σχετικές παραμέτρους που έχει ορίσει η EFSA. Επιπλέον η εταιρεία, μέσω των ομάδων Ποιοτικού Ελέγχου, παρακολουθεί όλους αυτούς τους παράγοντες διαρκώς και εγγυάται την ασφάλεια των προϊόντων Ferrero στους καταναλωτές.

Πρόσφατα, η Ferrero παρουσίασε στην Ιταλία μία καμπάνια για τον εορτασμό των 70 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας, τονίζοντας το πάθος της για ποιότητα το οποίο την οδηγεί στο να επιλέγει και να συνδυάζει τις καλύτερα συστατικά, όπως το φοινικέλαιο, το κακάο και τα φουντούκια".

Δείτε εδώ όσα ανέφερε η έρευνα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο