Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες! Αναλυτική πρόγνωση για την Τετάρτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει σταδιακά ο καιρός, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα “χτυπήσουν” σταδιακά πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από αύριο και από το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά. Ο καιρός αναμένεται ίδιος και την Πέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Βόρεια Εύβοια.

 

Δείτε πρόγνωση της Τετάρτης

 

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις μεσημβρινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο . Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανόν τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια και ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις και βαθμιαία βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και μετά το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου.

 

Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

 

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:

· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

· Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε