Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κάρτα σίτισης: Σήμερα η 16η δόση – Τι ισχύει για επιδότηση ενοικίου

Κάρτα σίτισης: Σήμερα η 16η δόση – Τι ισχύει για επιδότηση ενοικίου

Σήμερα Δευτέρα η πληρωμή της 16ης δόσης στην Κάρτα σίτισης Αλληλεγγύης στους δικαιούχους. Δείτε τι ισχύει για την επιδότηση ενοικίου.

Σήμερα, Δευτέρα 24/10, και σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της 16ης δόσης στην Κάρτα σίτισης Αλληλεγγύης στους δικαιούχους. Να σημειωθεί όμως ότι οι δικαιούχοι, έχουν ηδη δει στις κάρτες αλληλεγγύης τα χρήματα απο το Σάββατο. Σύμφωνα με την απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Φωτίου εγκρίθηκε και πραγματοποιηθηκε η μεταφορά πίστωσης 13.572.530,00 ευρώ ως δέκατη έκτη δόση, προκειμένου να προχωρήσει η φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης (Αλληλεγγύης), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 120.456 ευρώ.

Η πίστωση έγινε από το Σάββατο 22/10 στους λογαριασμούς, ενώ πιθανότατα και σήμερα θα πραγματοποιηθεί η καταβολή και της επιδότησης ενοικίου. Για την επιδότηση ενοικίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας αφού πρώτα έκαναν έλέγχο σε όλους τους επιδοματούχους, οι οποίοι διαβιούν στους 30 δήμους, που έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προχωρούν στην καταβολή του επιδόματος.

 

Στόχος είναι με τη συγκεκριμένη καταβολή να ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης του συγκεκριμένου επιδόματος, μόνο γι’ αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν στο εξής τη μηνιαία ενίσχυση που τους αναλογεί, μέσω του ΚΕΑ. Στόχος είναι να κοπεί η επιδότηση ενοικίου μόνο σε όσους βρίσκονται εντός των παραπάνω δήμων και προς αποφυγή λαθών πραγματοποιούνται επανέλεγχοι των κωδικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε