Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

Καταργείται μιά στις τρεις θέσεις στο Δημόσιο - Εφάπαξ σε πέντε χρόνια, λόγω του κύματος φυγής

Καταργείται μιά στις τρεις θέσεις στο Δημόσιο - Εφάπαξ σε πέντε χρόνια, λόγω του κύματος φυγής
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.09.2010 | 10:06
Πρώτη δημοσίευση: 04.09.2010 | 09:25

Αλλάζουν όλα στη δημόσια διοίκηση υπό την πίεση της τρόικας. Στόχος η μείωση του στενού δημόσιου τομέα κατά 30%. 40.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης αναμένονται φέτος, με αποτέλεσμα το εφάπαξ να βγει το 2015

Σύσταση ισχυρού επιτελικού και συντονιστικού κέντρου για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών, βάσει του σχεδιασμού του Καλλικράτη αλλά και της συγχώνευσης ή κατάργησης δημοσίων φορέων με στόχο το “λιγότερο κράτος”.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ του Σαββάτου, το σχέδιο αναμένεται να οδηγήσει σε μεταστέγαση όλων των υπουργείων, σε αναδιάρθρωση των δομών των δημοσίων υπηρεσιών και σε μαζικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Ραγκούσης, μετά την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, αναμένει τα αποτελέσματα από το μητρώο τους ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της στελέχωσης των υπηρσιών. Με βάση τον Καλλικράτη θα ακολουθήσουν πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα ανακατατάξεις, που θα οδηγήσουν σε μείωση του στενού δημόσιου τομέα κατά 30%.

Το προσωπικό του δημοσίου θα ανακατανεμηθεί στις νέες θέσεις, γεγονός που θα ανοίξει το δρόμο για μαζικές μετατάξεις, με βάση “job description” δηλαδή οι οργανικές θέσεις θα καλυπτονται από υπαλλήλους που θα έχουν εξειδικευμένη γνώση για το αντικείμενο. Παράλληλα και για τους υπαλλήλους των υπουργείων θα ισχύει το ενιαιό μισθολόγιο, βάσει του οποίου θα αμείβονται βάσει της παραγωγικότητάς τους.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή το κεντρικό κράτος, αποτελείεται από:

47 γενικές γραμματείες

20 ειδικές γραμματείες

94 γενικές διευθύνσεις

556 διευθύνσεις

1.825 τμήματα

252 ειδικές υπηρεσίες

84 αυτοτελή γραφεία

270 ΝΠΔΔ

190 ΝΠΙΔ

68 ανώνυμες εταιρείες

Σε πέντε χρόνια το εφάπαξ λόγω του κύματος φυγής

Παράλληλα, λόγω του υπερδιπλασιασμού των δημοσίων υπαλλήλων που έκαναν αίτηση να βγουν στη σύνταξη, όσοι έκαναν τώρα τα χαρτιά τους θα λάβουν το εφάπαξ σε πέντε χρόνια. Υπό το φόβο των αλλαγών στο ασφαλιστικό και της αναδιάρθρωσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποχωρούν από τις υπηρεσίες εμφανίζουν αύξηση κατά 85% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία του Σαββάτου, στο Γενικό Λογιστήριο που εκδίδει τις αποφάσεις συνταξιοδότησης έχουν φτάσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου 17.825 αιτήσεις έναντι 9.653 πέρυσι. Η εκτίμηση είναι ότι φέτος οι συνταξιοδοτήσεις θα αγγίξουν τα 40.000 άτομα – υπολογίζοντας και τους εκπαιδευτικούς που καταθέτουν τις αιτήσεις τους τον Αύγουστο κάθε χρόνο (φέτος υπολογίζονται στις 11.000). Ωστόσο το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο 7.000 το χρόνο με αποτέλεσμα το εφάπαξ να βγει για όσους κάνουν τώρα χαρτιά, περίπου τα Χριστούγεννα του 2015!

"Το ταμείο Πρόνοιας δύναται να δώσει έως 7.000 εφάπαξ το χρόνο, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι καταθέσουν αιτήσεις το επόμενο τετράμηνο, θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται ύστερα από 5 χρόνια, στα τέλη του 2015, αν δεν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα" αναφέρει στην Ελευθεροτυπία ο γενικός διευθυντής του Ν. Καλάκος.

Σημειώνεται ότι για την ικανοποίηση όλων των δικαιούχων, απαιτούνται ποσά που ξεπερνούν το 1,7 δισ. ευρώ, κονδύλι που δεν αναμένεται να βρεθεί στους καιρούς της λιτότητας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Πού θα βρέχει την Τετάρτη [χάρτες] Καιρός: Πού θα βρέχει την Τετάρτη [χάρτες]
  2. Να κηρυχθεί η Καρδίτσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Να κηρυχθεί η Καρδίτσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
  3. Καιρός: Πάγωσαν 2.500 τόνοι πατάτας στην Κοζάνη! Τεράστια ζημιά για τους παραγωγούς! Καιρός: Πάγωσαν 2.500 τόνοι πατάτας στην Κοζάνη! Τεράστια ζημιά για τους παραγωγούς!
  4. Καιρός: Προετοιμάζονται για τις βροχές με αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Κεντρική Μακεδονία Καιρός: Προετοιμάζονται για τις βροχές με αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην Κεντρική Μακεδονία
  5. Καιρός: Προβλήματα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα - Διχάζει η απόφαση για τα σχολεία! Καιρός: Προβλήματα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα - Διχάζει η απόφαση για τα σχολεία!
  6. Κοζάνη: Ολική καταστροφή για αγρότες λόγω κακοκαιρίας - Πάγωσαν 2.500 τόνοι πατάτας! Κοζάνη: Ολική καταστροφή για αγρότες λόγω κακοκαιρίας - Πάγωσαν 2.500 τόνοι πατάτας!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook