Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Καθαρά Δευτέρα 2017: Κούλουμα και φέτος στο λόφο Φιλοπάππου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο λόφο Φιλοπάππου, όπως κάθε χρόνο, θα γιορτάσει και φέτος παραδοσιακά τα Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα, ο δήμος Αθηναίων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων και του Λάκη Χαλκιά.

Παράλληλα, κορυφώνονται και οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας για τον εορτασμό της Αποκριάς. Σήμερα το μεσημέρι στο Μοναστηράκι, διοργανώνεται «αποκριάτικος περίπατος» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, αύριο το πρωί στον πεζόδρομο της Ερμού και την Κυριακή επίσης το πρωί, στο Ζάππειο.

Την Κυριακή, θα γίνει και η Πλακιώτικη Αποκριά με παρέλαση καρναβαλιστών, η οποία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από τον Σταθμό του Μετρό στην Ακρόπολη. Θα πρόκειται για έναν «πανηγυρικό και μεθυστικό περίπατο» στα στενά της Πλάκας με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια από τις Μορφές Έκφρασης. Δυο ώρες νωρίτερα, με σημείο εκκίνησης το εστιατόριο “Διόνυσος” στην Ακρόπολη, θα διοργανωθεί το 7ο Κυνήγι Θησαυρού στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη και την Πλάκα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε