Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κηδεία Αλέξανδρου Βέλιου: Πλήθος συνεργατών του και πολιτικών “αποχαιρετούν” τον δημοσιογράφο [pics]

Κηδεία Αλέξανδρου Βέλιου: Πλήθος συνεργατών του και πολιτικών “αποχαιρετούν” τον δημοσιογράφο [pics]

Συγγενείς, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες είπαν σήμερα το τελευταίο “αντίο” στον Αλέξανδρο Βέλιο, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής έδωσε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 63 ετών, καταφεύγοντας στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας στο σπίτι του στην Αθήνα.

Η κηδεία του δημοσιογράφου, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, άρχισε στις 15.00 στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας.

Στην νεκρώσιμη ακολουθία το παρών έδωσαν οι δημοσιογράφοι, Βαγγέλης Παπαδόπουλος και Γιάννης Παπαγιάννης, καθώς και πλήθος πρώην συνεργατών του.

 

Από τον πολιτικό χώρο παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αναστάσιος Παπαληγούρας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, η Ζέτα Μακρή, ο Φώτης Κουβέλης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Δημήτρης Καμμένος και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Λίγο πριν πεθάνει, είχε δώσει οδηγίες για την κηδεία του. “Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτέλειας στον θάνατο μου φαίνεται άκρως κακόγουστη. Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου. Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, να χαραχθεί η εξής φράση: Ευ ζην, ευ θνήσκειν. Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και άλλα παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου – κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί”, ανέφερε στο ιδιόχειρο σημείωμά του. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Λίγο πριν αποχαιρετήσει τον μάταιο τούτο κόσμο, ο δημοσιογράφος Αλέξςνδρος Βέλιος, έστειλε ένα μήνυμα στους συνεργάτες του στο Kontra Channel. Αποκαμωμένος από την ασθένεια που τον ταλάνιζε αλλά συγκλονιστικά αξιοπρεπής, ο Αλέξανδρος Βέλιος απηυθυνε ύστατο χαίρε με τον τρόπο που μόνο εκείνος ήξερε.

«Οι λιγοστές δυνάμεις μου δεν μου επέτρεψαν τούτες τις μέρες να περάσω από το κανάλι για να χαιρετήσω και να αποχαιρετήσω όλους τους φίλους και συενργάτες με τους οποίους συμπορευτήκαμε την προηγούμενη χρονια. Χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Παπαγιάννη που με φιλοξενούσε στο δελτίο ειδήσεων. Αλλά το μεγάλο “ευχαριστώ” αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους του καναλιού μπροστά και πίσω από τις κάμερες με τους οποίους συνεργαστήκαμε τόσο αρμονικά και δημιουργικά. Και ίσως πάνω απ’ όλα χρωστώ ένα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους τους φίλους και τις φίλες, τους χιλιάδες τηλεθεατές που με περιέβαλλαν με την στήριξη, την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους. Σας ευχαριστώ, σας αποχαιρετώ και να με θυμάστε για να με κρατάτε ζωντανό στη μνήμη σας».

(Δείτε το βίντεο εδώ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε