Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρύο σε όλη τη χώρα – Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή – Χιόνια την Κ.Δευτέρα

EUROKINISSI
EUROKINISSI
Μικρή εξασθένιση των φαινομένων από το βράδυ. Κρύο και σήμερα σε όλη την χώρα. Νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή. Με χιόνια προβλέπεται η Κ.Δευτέρα.
Το κρύο είναι αισθητό σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σποραδικές βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά με χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό τού καιρού, σε περιοχές της Κεντρική και Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως ανακοινώθηκε, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς επίσης σε όλο το επαρχιακό δίκτυο Νεστορίου. Επίσης, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν του όρους Βόρας.

Το χιόνι δεν έχει σταματήσει να πέφτει, από χθες το μεσημέρι, από τον Τυμφρηστό και πάνω, στο δρόμο προς Καρπενήσι από τη Ράχη μέχρι τη σήραγγα, όπου χρειάζονται αλυσίδες.

Διαβάστε τα προβλήματα στη Φθιώτιδα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο σήμερα Πέμπτη τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα και θα συνεχιστούν και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις στη Βόρεια χώρα. Οσον αφορά στους ανέμους χρειάζεται προσοχή, σήμερα θα έχουμε στο Ιόνιο θυελλώδεις ανέμους ανατολικούς – νοτιοανατολικούς, ενώ θυελλώδεις βορειοανατολικοι άνεμοι θα πνέουν κυρίως στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση στα πελάγη, έτσι θα έχουμε πάλι πολύ ενισχυμένους βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο και τοπικά ενισχυμένους ανατολικούς ανέμους στο Ιόνιο.

 
Ακούστε τι είπε στο newsit ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος


 
 

Για σήμερα Πέμπτη αναλυτικά ο καιρός:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βραδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 1 (-1) έως 06 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανώς στις θαλασσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής στερεάς. μέχρι τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα στη δυτική στερεά, τη βόρεια Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου νοτια της Λευκάδας θα είναι ισχυρά. Βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν.
 
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιά από το απόγευμα 6 και τοπικά 7 μποφόρ
 
θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
 
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
 
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής στερεας. Σταδιακη εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
 
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στην βόρεια Κρήτη. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.
 
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
 
καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα Δωδεκάνησα οπου είναι πιθανό να βρέξει τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νοτια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 

Αττική:

καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια οπου μέχρι το μεσημέρι είναι πιθανό να βρέξει.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 11 βαθμούς κελσίου.
 
 
Θεσσαλονίκη
 
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα
άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς κελσίου.
 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Η επιδείνωση του καιρού θα φέρει ισχυρούς βοριάδες στα πελάγη που φτάσουν στο Αιγαίο τα 9 και ενδεχομένως τα 10 μποφορ, κάθετη πτώση του υδραργύρου και χιόνια ακόμη και σε περιοχές της Κεντρικής και Νότιας χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα πεδινά της Ανατολικής Αττικής, στην Πελοπόννησο ακόμη και στα νησιά των Κυκλάδων. Στην Αθήνα φαίνεται ότι θα χιονίσει τουλάχιστον στα γύρω ορεινά, για το κέντρο της Αθήνας η πρόγνωση θα είναι ασφαλής σε δύο μέρες. Οι αετοί θα πετάξουν λόγω των ισχυρότατων ανέμων αλλά θα σπάσουν οι σπάγκοι”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε