Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Με 11 ομάδες στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η Ελλάδα! H COSMOTE στο πλευρό των μαθητών

Με 11 ομάδες στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η Ελλάδα! H COSMOTE στο πλευρό των μαθητών

Μετά τον μεγάλο τελικό του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, έντεκα ομάδες από όλη τη χώρα εξασφάλισαν το “εισιτήριο” συμμετοχής τους στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ (World Robot Olympiad) και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Κόστα Ρίκα.

Πάνω από 500 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου έδωσαν το παρών στον Τελικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας εξελιγμένες ρομποτικές κατασκευές με θέμα “Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainabot). Οι ομάδες που κατάφεραν να διακριθούν και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι:

  • Regular Δημοτικό: Robocaptains και Linkage, Ανεξάρτητες Ομάδες
  • Regular Γυμνάσιο: Πυθαγόρας από το Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης και Robot Direction από το 13ο Γυμνάσιο Λάρισας
  • Regular Λύκειο: Le Velo Ανεξάρτητη Ομάδα και Kalamata Storm II από το Κέντρο Ρομποτικής & Προγραμματισμού Καλαμάτας
  • Open Δημοτικό: SMARTBIRDS NEXT από τα Δημοτικά Σχολεία Πατρών (44o & Ν. Σουλίου)
  • Open Γυμνάσιο: η G.R.I.D Ανεξάρτητη Ομάδα
  • Open Λύκειο: Minders από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση
  • Advanved Robotics Challenge: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2 από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Football: bitbot2 από bitLab

Οι 11 ομάδες που διακρίθηκαν το Σάββατο 1η Ιουλίου στον 9ο Εθνικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διοργάνωσε o Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE στο ΟΑΚΑ, θα διαγωνιστούν με πάνω από 600 ομάδες από όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να διακριθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μαθητές θα κληθούν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ να επιστρατεύσουν τις γνώσεις, το μεράκι, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για τις εντυπωσιακές τους κατασκευές, αξιοποιώντας συνδυαστικά τις γνώσεις επιστήμης, μαθηματικών, μηχανικής και τεχνολογίας μέσα από την εκπαιδευτική μέθοδο S.T.E.M. που “παντρεύει” με τον πιο δημιουργικό τρόπο τη μάθηση με το παιχνίδι.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την εκπαιδευτική ρομποτική και τους διαγωνισμούς που διοργανώνονται σε εθνικό επίπεδο, όπως οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, στο www.wrohellas.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε