Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μενίδι: Ξανά στους δρόμους οι κάτοικοι κατά της εγκληματικότητας των Ρομά

Μενίδι: Ξανά στους δρόμους οι κάτοικοι κατά της εγκληματικότητας των Ρομά

Στους δρόμους βγαίνουν για δεύτερη εβδομάδα οι κάτοικοι του Μενιδίου διαμαρτυρόμενοι για την εγκληματικότητα των Ρομά, που μαστίζει την περιοχή τους, με αφορμή το θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών.

Περισσότεροι από 500 κατοίκοι μαζί με αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής πραγματοποιούν πορεία από την πλατεία Καραβου μέχρι την έξοδο της Αττικής Οδού, στο ύψος της λεωφόρου Δημοκρατίας, με σύνθημα “έξω η πρέζα από το Μενίδι”, απαιτώντας από την πολιτεία να ενισχύσει την αστυνομική παρουσία στις γειτονιές τους, ώστε να μην υπάρξει άλλος νεκρός από τις συμμορίες των Ρομά.

 

 

Την ίδια ώρα, η Αττική Οδός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Για 3η συνεχή φορά σε διάστημα ολίγων ημερών η Αττική Οδός βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τους οδηγούς ότι ομάδα διαμαρτυρόμενων πολιτών πραγματοποιεί πορεία διαμαρτυρίας και έχει αποκλείσει το κύριο ρεύμα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου στο ύψος της Λ. Δημοκρατίας (κόμβος 7) στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο.

Δεν μπορούμε παρά να επαναλάβουμε τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει μια πορεία που παρεμποδίζει τη λειτουργία ενός αστικού αυτοκινητόδρομου, όπως η Αττική Οδός, που μεταξύ άλλων εξυπηρετεί και επείγουσες ανάγκες, παρόλο που αυτό δεν επιβάλλεται από ειδικές κυκλοφοριακές συνθήκες.

Απευθυνόμαστε για μία ακόμη φορά προς την πολιτεία και την καλούμε να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των πολιτών στους οποίους περιλαμβάνονται ασφαλώς και οι εκατοντάδες χιλιάδες οδηγών που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό, όσο και της εταιρείας μας, η οποία υφίσταται αναίτια αρνητικές συνέπειες.

Με απόφαση της Τροχαίας Αττικής Οδού, οι είσοδοι στην Αττική Οδό στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο στο τμήμα από Ελευσίνα έως και Λ. Δημοκρατίας θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε