Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

"Νεκροί" έπαιρναν συντάξεις του ΙΚΑ μέχρι και για 3 χρόνια

`Νεκροί` έπαιρναν συντάξεις του ΙΚΑ μέχρι και για 3 χρόνια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.11.2011 | 06:25
Πρώτη δημοσίευση: 07.11.2011 | 23:39

Οι συνταξιούχοι πέθαιναν αλλά το ΙΚΑ συνέχιζε να παίρνει την σύνταξή τους σε παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις.

Με την ολοκλήρωση της απογραφής των συνταξιούχων, η διοίκηση του ΙΚΑ θα έχει στα χέρια της ατράνταχτα στοιχεία για την παράνομη είσπραξη των συντάξεων. "Κανείς δεν θα πάρει σύνταξη αν δεν έχει απογραφεί" ξεκαθαρίζει η διοίκηση του ΙΚΑ συνεχίζοντας την διασταύρωση των στοιχείων για τους συνταξιούχους φαντάσματα.

Από τότε που άρχισε η καταγραφή των συνταξιούχων δεκάδες έσπευσαν στα γραφεία του ΙΚΑ της περιοχής τους για να για να κάνουν διαγραφή του δικαιώματος είσπραξής της. Από όσους προχώρησαν σε εθελούσια διακοπή σύνταξης μέσα στο 2011, πολλοί ήταν αυτοί που το έκαναν πολύ καιρό μετά από τον θάνατο του δικαιούχου. Ειδκότερα:

2.500 επί 2 μήνες έως 1 χρόνο
250 επί 1 έως 2 χρόνια
80 επί 2 έως 3 χρόνια

“Αν υπολογίσουμε ένα ετήσιο κόστος συντάξεων, με μέσο όρο 20.000 στον κάθε δικαιούχο και πολλαπλασιάσουμε κι αυτούς που παίρνανε σύνταξη χωρίς να το δικαιούνται προκύπτει ένα σημαντικό κόστος για το ΙΚΑ το οποίο θα μπορούσε να διοχετευτεί στους πραγματικούς συνταξιούχους”, υποστηρίζει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Κωνσταντίνος Νικολής.

Οι έρευνες και η διαστραύρωση των στοιχείων από τη διοίκησης συνεχίζονται καθώς θεωρείται βέβαιο ότι οι συντιούχοι φαντάσματα είναι πολύ περισσότεροι. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν απογραφεί τουλάχιστον 28.000 συνταξιούχοι.

"Στο τέλος του μήνα θα έχουμε μια πιο σασή εικόνα μεταξύ αυτών που έχουν ξεχαστεί και δεν έχουν πάει να πάρουν την σύνταξή τους και μεταξύ αυτών που δεν υπάρχουν για να πάρουν την σύνταξη", διευκρινίζει ο κ.Νικολής.Διαβάστε επίσης: "Άφαντοι" 60.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Μισθοί και συντάξεις στο νέο σκηνικό   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Από σήμερα βροχές και παγετός [pic] Καιρός: Από σήμερα βροχές και παγετός [pic]
  2. Καιρός: Παγετός και -4 βαθμοί Κελσίου στα βόρεια το Σάββατο! Καιρός: Παγετός και -4 βαθμοί Κελσίου στα βόρεια το Σάββατο!
  3. Καιρός: Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία Καιρός: Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία
  4. Καιρός: Το κρύο ήρθε για να μείνει Καιρός: Το κρύο ήρθε για να μείνει
  5. Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Παρασκευή - Αναλυτική πρόγνωση Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Παρασκευή - Αναλυτική πρόγνωση
  6. Καιρός: Θερμαινόμενοι χώροι για τις ευπαθείς ομάδες σε Αθήνα και Πειραιά Καιρός: Θερμαινόμενοι χώροι για τις ευπαθείς ομάδες σε Αθήνα και Πειραιά
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook