Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Γερμανός πρώην υπουργός απαντά στην BILD – Δεν είμαι εγώ πίσω από το φυλλάδιο για τους πρόσφυγες! – Ποιός κρύβεται πίσω από την προβοκάτσια;

Ο Γερμανός πρώην υπουργός απαντά στην BILD – Δεν είμαι εγώ πίσω από το φυλλάδιο για τους πρόσφυγες! – Ποιός κρύβεται πίσω από την προβοκάτσια;

– Συναγερμός σε ΕΥΠ και Ασφάλεια για το ποιός κρύβεται πίσω από το φυλλάδιο
– «Δεν ξεκίνησε από μένα αυτή η ενέργεια», δηλώνει ο πρώην υπουργός του Χέλμουτ Κολ
– Το φυλλάδιο διακινήθηκε από χέρι σε χέρι με την επισήμανση να μην υπάρξει καμία ενημέρωση όχι μόνο της αστυνομίας, αλλά και των δημοσιογράφων αλλά και των επίσημων ΜΚΟ

O πρώην Υπουργός Εργασίας Νόρμπερτ Μπλουμ, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε και διέμεινε σε σκηνή με τους πρόσφυγες της Ειδομένης, διέψευσε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα BILD την ανάμειξή του στη σύνταξη του φυλλαδίου που τους μοιράστηκε. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω φυλλάδιο στα αραβικά υπογραφόταν από την «Μονάδα Νόρμπερτ Μπλουμ».

O χριστιανοδημοκράτης πολιτικός είπε συγκεκριμένα: «Ελαβα εκ των υστέρων γνώση αυτού του φυλλαδίου. Δεν ξεκίνησε από μένα αυτή η ενέργεια» και πρόσθεσε ότι κατανοεί την κατάσταση των προσφύγων: «Oι πρόσφυγες είναι απελπισμένοι. Η κατάσταση των ανθρώπων εκεί είναι τρομερή. Δίπλα μου κατασκήνωνε μια οικογένειες με μωρά πέντε ημερών. Τα βρέφη βρίσκονταν μέσα σε υγρές σκηνές και πάγωναν».

ΕΥΠ και Ασφάλεια … ψάχνουν το φυλλάδιο!

Την ώρα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός καλεί τις ΜΚΟ να ελέγξουν την παραπληροφόρηση η… πέτρα του σκανδάλου, το φυλλάδιο που μοιράστηκε και προκάλεσε τη μαζική έξοδο των προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης μπαίνει στο στόχαστρο τόση της Ασφάλειας, όσο και την Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr οι έρευνες στρέφονται προς τρεις κατευθύνσεις. Πρώτα απ’ όλα σε κάποιες μη αναγνωρισμένες ΜΚΟ που δρουν στην περιοχή, ύστερα σε διακινητές οι οποίοι έχουν συμφέρων να δημιουργείται ένταση, αλλά και η ελπίδα ότι μπορούν να διέλθουν τα σύνορα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και τέλος σε ακτιβιστές, ακόμη κα8ι από ξένες χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι το φυλλάδιο διακινήθηκε από χέρι σε χέρι με την επισήμανση να μην υπάρξει καμία ενημέρωση όχι μόνο της αστυνομίας, αλλά και των δημοσιογράφων αλλά και των επίσημων ΜΚΟ.

Τι έγραφε η BILD

Σύμφωνα με την Bild, στην κάτω δεξιά γωνία του φυλλαδίου υπάρχει η υπογραφή «Kommando Norbert Blüm» αλλά και πάλι η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι μάλλον απίθανο να βρίσκεται ο Γερμανός πολιτικός πίσω από το φυλλάδιο.

Αναφέρει: «Ότι ο ίδιος ο Blum έχει εμπλακεί στο σχεδιασμό της δράσης, μπορεί να αποκλειστεί με μεγάλη πιθανότητα».
Μια τρύπα στο νερό δηλαδή, ή γράφουμε κάτι για να το γράψουμε. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Νόρμπερτ Μπλούμ πρώην υπουργός Εργασίας Χέλμουτ Κολ βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο στην Ειδομένη. Είναι 81 ετών και διανυκτέρευσε μαζί με τους πρόσφυγες μέσα στις σκηνές για να δείξει την συμπαράστασή του.

Κυρίτσης: Δεν υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια

«Δεν υπάρχει εκ των προτέρων συμφωνία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών. Αν υπάρξει αίτημα από την πΓΔΜ για επανεισδοχή τους, θα την εξετάσουμε» δήλωσε o εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γ. Κυρίτσης, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις ότι η Αθήνα βρισκόταν πίσω από την απόφαση των μεταναστών για την είσοδό τους στην ΠΓΔΜ, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση ούτε ενθαρρύνει, ούτε διευκολύνει, παίζει αποτρεπτικό ρόλο, απορρίπτουμε αυτές τις κατηγορίες».

«Το να στέλνεις ανθρώπους να περάσουν ποτάμια και χειμάρρους δεν είναι καλή, ιδέα όταν είχαν πεθάνει νωρίτερα άνθρωποι στη Γευγελή» είπε ενώ συμπλήρωσε, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής, πως τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να αναλάβουν να φιλοξενήσουν μετανάστες αναλογικά. Για την φιλοξενία των προσφύγων στην Ειδομένη, σημείωσε: «Θεωρείτε ότι μάς περιποιεί τιμή αυτή η εικόνα; Προτεραιότητά μας είναι να μεταφερθούν σε κέντρα οργανωμένης φιλοξενίας». O κ. Κυρίτσης ανακοίνωσε ότι θα στηθεί σύστημα Wi-Fi στην Ειδομένη, προσφορά των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ώστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να ανοίγουν τη νέα αραβόφωνη σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την αξιόπιστη ενημέρωσή τους.

Αστυνομικές πηγές στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ διαψεύδουν πληροφορίες ότι επαναπροωθούνται πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα από την γειτονική χώρα, μέσω των νόμιμων μεθοριακών διαβάσεων.
Εκπρόσωποι των τελωνειακών και αστυνομικών Αρχών στους Ευζώνους, τη Δοϊράνη και τη Φλώρινα ρωτήθηκαν από το ΑΠΕ – ΜΠΕ και απάντησαν πως δεν έχει παρατηρηθεί καμία τέτοια μεταφορά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε