Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις ανέργων με επιδότηση μισθού – Από σήμερα οι αιτήσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από σήμερα οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσλάβουν ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη σε δύο προγράμματα.

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ προβλέπουν:

Πρόσληψη σε επιχειρήσεις με προσωπικό πάνω από 20 εργαζόμενους, συνολικά 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερη μειονεκτική θέση (διάρκεια ανεργίας άνω των 12 μηνών) με επιχορήγηση διάρκειας 12 μήνες, και δυνατότητα επέκτασης για άλλους 9 μήνες.

Σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για τρεις επιπλέον μήνες, ενώ σε αντίθετη περίπτωση δεν ισχύει η δέσμευση. Για την πρόσληψη ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση (διάρκεια ανεργίας έξι έως 12 μήνες) η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 9 μήνες χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους για 3 επιπλέον μήνες.

Το δεύτερο πρόγραμμα των 10.000 θέσεων απευθύνεται σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 άτομα. Για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών) η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για 9 μήνες. Σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για 3 επιπλέον μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση δεν ισχύει η δέσμευση. Για την πρόσληψη μη μακροχρόνια ανέργων (σε ανεργία 3 έως 12 μήνες) η διάρκεια επιχορήγησης είναι 9 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 9 μήνες. Σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος, η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για 6επιπλέον μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για 3 επιπλέον μήνες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε