Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 17 Αθήνα Αναλυτικά

Ορίστηκε εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος

Ορίστηκε εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.05.2011 | 19:34
Πρώτη δημοσίευση: 09.05.2011 | 19:19

 Ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Γ. Πεπόνης τοποθετήθηκε Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, με αναπληρωτή του τον επίσης αντεισαγγελέα Εφετών κ. Σ. Μουζακίτη.

Ο θεσμός του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος προβλέφθηκε για πρώτη φορά με το Ν. 3943/2011 για την πάταξη της φοροδιαφυγής και ο κ. Πεπόνης είναι ο πρώτος που αναλαμβάνει καθήκοντα.

Ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει, κατά προτεραιότητα, αρμοδιότητα σε ολόκληρη τη χώρα να διενεργεί προανακριτικές πράξεις, καθώς και να εποπτεύει, να συντονίζει και να καθοδηγεί τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων από τους γενικούς ή ειδικούς ανακριτικούς υπαλλήλους (υπαλλήλους ΣΔΟΕ, Εφοριών, Αστυνομίας, Λιμενικού, Τελωνείων κ.λπ.).

Επίσης, θα συντονίζει και θα κατευθύνει τα στάδια της προδικασίας, δηλαδή της ουσιαστικής έρευνας των οικονομικών εγκλημάτων από όλες τις συναρμόδιες διωκτικές αρχές, έτσι ώστε οι φάκελοι της δικογραφίας που παραλαμβάνουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς των κατά τόπους Εισαγγελιών να είναι πλήρεις.\


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook