Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Παντελής Παντελίδης: Τον είχαν ρωτήσει τι θέλει για το 2016 και απάντησε “τίποτα, δόξα τω Θεώ τα έχω όλα”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Μία ζωή γεμάτη όνειρα που δυστυχώς έμειναν στη μέση
– Ο Παντελής Παντελίδης αποδείκνυε σε κάθε του συνέντευξη το πόσο σεμνός άνθρωπος ήταν
– “Τα έχω όλα, φίλους που με αγαπούν και τους αγαπάω και τους έχω από πέντε χρόνων και μια καταπληκτική οικογένεια. Δεν θέλω κάτι” απαντούσε στο τι θέλει για το 2016
– Η πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη έγινε τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την αρχή της καριέρας του!
– Άγνωστες ιστορίες για τον αδικοχαμένο τραγουδιστή που συγκλόνιε τη χώρα με τον θάνατό του

Ο Παντελής Παντελίδης επιβεβαίωσε ακόμα και με το θάνατό του τη φράση του Γιάννη Πλούταρχου: “Αυτό το παιδί ήρθε, έκανε ταραχή και έφυγε…”. Οι εικόνες από την κηδεία του ήταν πραγματικά συγκλονιστικές, με χιλιάδες κόσμου να συγκεντρώνονται στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης για να πουν το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο τραγουδιστή

Παράλληλα, όμως και ο θάνατός του έμελλε τελικά να δημιουργήσει ακόμα περισσότερη ταραχή… Αυτό δείχνουν οι υπέρμετρες εκδηλώσεις λατρείας του απλού κόσμου που τον αγάπησε και τον ανέδειξε σε λαϊκό είδωλο.

Λατρεία και σεμνότητα…

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι χιλιάδες αναρτήσεις, τα αναρίθμητα χτυπήματα στο όνομά του, τα συγκινητικά μηνύματα που κατέκλεισαν το Διαδίκτυο γι’ αυτό το απλό παιδί που έγινε γνωστό αναρτώντας στο YouTube το πρώτο τραγούδι του, «Δεν ταιριάζετε σου λέω», που εμπνεύσθηκε από μια δική του ερωτική απογοήτευση.

Ακριβοθώρητος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Παντελής Παντελίδης είχε μια έμφυτη συστολή που τον έκανε να μην παραχωρεί συχνά συνεντεύξεις. Μέσα από τις λιγοστές φορές που θέλησε να απευθυνθεί στο κοινό με το λόγο του και όχι με το τραγούδι του, ο αγαπημένος τραγουδιστής δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνει τον τύπο του καθημερινού νέου, που του αρέσει να μιλάει πιο πολύ μέσα από τους στίχους του, παρά μέσα από συνεντεύξεις. Απλός στις διατυπώσεις του, δεν προσπάθησε ποτέ να δείξει κάτι άλλο από αυτό που ήταν, ένας αυτοδημιούργητος νέος άνθρωπος που κυνήγησε το όνειρό του και πέτυχε.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην τηλεοπτική συνέντευξη του στο «Πρωινό» του Mega στις 31 Δεκεμβρίου 2015 στην Ντορέττα Παπαδημητρίου και τον Κώστα Μαρτάκη, με τον οποίο επρόκειτο να κάνουν πρεμιέρα προχθές Παρασκευή στο “Teatro”, ο Παντελής Παντελίδης δεν θέλησε να ζητήσει κάτι για τον εαυτό του για το 2016: «Δόξα τω Θεώ τα έχω όλα, φίλους που με αγαπούν και τους αγαπάω και τους έχω από πέντε χρόνων και μια καταπληκτική οικογένεια. Δεν θέλω κάτι…». Αυτή η χρονιά έμελλε τελικά να είναι μοιραία για τον Παντελή Παντελίδη.

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη

Παρόλο που μετρούσε ήδη τέσσερα χρόνια επιτυχημένης καριέρας, η πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη σε στούντιο ήρθε τον Νοέμβριο του 2015, δηλαδή τρεις μήνες πριν το τραγικό τέλος.

Είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή “The 2night show” και τόνιζε πως “είμαι για πρώτη φορά στην τηλεόραση, έχω λίγο άγχος… Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να δίνω συνεντεύξεις. Ό, τι έχω να πω το λέω μέσα από τα τραγούδια μου…”.

Σε σχέση με την κριτική που είχε δεχθεί κατά καιρούς, απαντούσε: “Δεν με έχει πληγώσει κάτι. Είμαι σκληρός άνθρωπος. Δέκα χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό, στρατιωτικός, σκληραίνεις πολύ… Μου έκανε πολύ καλό το γεγονός ότι ήμουν εκεί, ειδικά στο χαρακτήρα μου. Γιατί εμείς οι Τοξότες είμαστε λίγο επιπόλαιοι, ειδικά πιτσιρικάδες. Στην πορεία, βέβαια, έφτιαξα…”.

Όσο για τον κίνδυνο να επαναλαμβάνεται στα τραγούδια του, είχε τονίσει: “Γι’ αυτό ρωτάω καθημερινά τους δικούς μου ανθρώπους, τους φίλους μου για τα νέα μου τραγούδια. Όταν δω στα μάτια τους ότι πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, τότε θα αλλάξω ρότα. Δεν τραβάω μια γραμμή στην πορεία μου και δεν ξεφεύγω ποτέ… Αν χρειαστεί, θα αλλάξω”.

Ακόμη είχε αποκαλύψει πως πίστευε πολύ στον Θεό, αλλά και πως άφηνε τον “τραγουδιστή” στην πίστα όταν τελείωνε το πρόγραμμά του και πως δεν ένιωθε star.

Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε για το πως βλέπει τον εαυτό του σε δέκα χρόνια, απάντησε χαμογελώντας: “Αντί για 70 τραγούδια θα έχω 500”! Για να συνεχίσει: “Εντάξει, αν ρωτάς αυτό, να σου πω ότι θέλω να κάνω οικογένεια, αλλά προς το παρόν είμαι εργένης”.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε