Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος: Το μήνυμα που δεν ακούσαμε και το φάουλ της ΕΡΤ

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όλος ο κόσμος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, περίμενε να ακούσει τα πρώτα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου κατά την ιστορική του επίσκεψη στη Λέσβο. Αλλά δεν τα άκουσε ποτέ! Γιατί η ΕΡΤ δεν είχε φροντίσει στην αίθουσα του αεροδρομίου όπου έγινε η σύντομη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υπάρχει… μικρόφωνο!

Αφού πρώτα μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός και με μεγάλη δυσκολία ακούσαμε το μήνυμά του προς τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όταν ο Πάπας πήρε το λόγο δεν ακουγόταν… τίποτα. Και μόλις έγινε αντιληπτό αυτό (το είχαμε καταλάβει απ’ όταν μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας βέβαια), οι ιθύνοντες της δημόσιας τηλεόρασης θεώρησαν σωστό να «κόψουν» την εικόνα από τη συνάντηση και να δείξουν το… αεροπλάνο του Ποντίφηκα!

Κάπως έτσι, τα όσα είπα ο Πάπας Φραγκίσκος τα άκουσε μόνο ο πρωθυπουργός και όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα του αεροδρομίου στη Μυτιλήνη. Δεν άργησαν τα παράπονα και ο… χαμός στο twitter.

Και σαν να μην έφτανε το λάθος και η αβλεψία της ΕΡΤ, που δεν είχε προβλέψει πως χρειαζόταν ένα μικρόφωνο, η παρουσιάστρια της δημόσιας τηλεόρασης Μάχη Νικολάρα επιτέθηκε στους… «κακόβουλους που δεν καταλαβαίνουν ότι μεταδώσαμε μόνο ότι επέτρεπε το πρωτόκολλο του Βατικανού». Μόνο που το θέμα ήταν το μικρόφωνο. Να φταίει το Βατικανό;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε