Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Παρέμβαση Τσίπρα για το “κολαστήριο” των φυλακών Κορυδαλλού

Παρέμβαση Τσίπρα για το “κολαστήριο” των φυλακών Κορυδαλλού

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, το twitter είχε πάρει φωτιά όχι μόνο των όσων έλεγε, αλλά και γιατί δεν είπε (και δεν ρωτήθηκε) για τις άθλιες συνθήκες στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Λίγες ώρες μετά τον… καταιγισμό των tweets για το “κολαστήριο” ήρθε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τους υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό αλλά και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους ζήτησε να λυθεί άμεσα το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να ενταχθεί το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ.

Οι αρμόδιοι υπουργοί φέρονται να απάντησαν στον πρωθυπουργό ότι εξετάζουν μέτρα για να λυθεί οριστικά το θέμα και ο κ. Τσίπρας τους ζήτησε να τα ανακοινώσουν άμεσα.

Το βράδυ της Δευτέρας (07.12.2015) από τους διαχειριστές του λογαριασμού Κολαστήριο Κορυδαλλού στο twitter έγινε γνωστό πως ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο των φυλακών, όπου οι κρατούμενοι νοσηλεύονται σε άθλιες συνθήκες, με κατσαρίδες να περπατούν στους τοίχους.

Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κυβέρνηση και όχι μόνο, οι ασθενείς αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία πείνας, μετά από 22 μέρες αποχής από τα φάρμακα. Στο “νοσοκομείο”, νοσηλεύονται και 50 οροθετικοί ασθενείς, που δεν έχουν καμία είδους ιατρική/νοσηλευτική περίθαλψη και κρατούνται σε κελιά – τουαλέτα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε