Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πετούν στο δρόμο παιδιά με βαριές αναπηρίες: Οργή και αγωνία για το ίδρυμα Σκαραμαγκά [pics, vids]

Πετούν στο δρόμο παιδιά με βαριές αναπηρίες: Οργή και αγωνία για το ίδρυμα Σκαραμαγκά [pics, vids]

Έχουν περάσει 28 χρόνια από τη ζωή τους εκεί αλλά τώρα κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Το σχέδιο για λουκέτο στο ίδρυμα Σκαραμαγκά που εδώ και χρόνια φιλοξενεί παιδιά με βαριές αναπηρίες βρίσκει αντίθετους γονείς και εργαζόμενους, που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη (21.03.2017) έξω από υπουργείο Εργασίας.

Ήθελα να διαμαρτυρηθούν. Να εκφράσουν την αγωνία, την οργή, το φόβο, τον προβληματισμό τους. Εργαζόμενοι, άνθρωποι με βαριές αναπηρίες, γονείς που τα παιδιά τους έχουν βρει καταφύγιο στο Ίδρυμα, όλοι ήταν εκεί για να ζητήσουν να βρεθεί μια λύση.

Όπως ανέφεραν στις δηλώσεις τους, το προσωπικό του Σκαραμαγκά είναι εξειδικευμένο και ο χώρος κατάλληλος για τη φιλοξενία των παιδιών, παρόλο που τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχει ανακαινιστεί και αυτό είναι απαραίτητο. Επισημαίνουν δε ότι αν μεταφερθούν αλλού, σε ίδρυμα που δεν έχει επαρκές και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, κινδυνεύουν τόσο τα παιδιά όσο και οι εργαζόμενοι.

Εργαζόμενοι και άνθρωποι με αναπηρία καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως “κλείνει το ίδρυμα γιατί επιβάλλεται βάσει μνημονίου να μειωθεί η χρηματοδότηση των δημοσίων κοινωνικών δαπανών κατά 50%”.

“Το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Η κυβέρνηση και η διοίκηση των κέντρου πρόνοιας Αττικής επιμένουν στην απόφαση τους για το κλείσιμο του ιδρύματος χρόνιων παθήσεων Παίδων Σκαραμαγκά”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

“Όλα αυτά φυσικά είναι στην κατεύθυνση του τρίτου μνημονίου. Η κυβέρνηση και η διοίκηση ισχυρίζονται απέναντι στους γονείς πως θα μεταφέρουν τα παιδιά σε άλλο χώρο, στις εγκαταστάσεις του παλιού Λοιμωδών”, συνεχίζουν.

Ανάμεσα στα αιτήματα τους είναι:

– να μην κλείσει το ίδρυμα
– να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό
– να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
– να ανοίξουν όλες οι κλειστές πτέρυγες που με την ανάλογη στελέχωση να μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στην περίθαλψη βαριά αναπήρων και οι οικογένειες τους αδυνατούν να τους στηρίξουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε