Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τους κουκουλοφόρους ζήτησε ο Δένδιας

Πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τους κουκουλοφόρους ζήτησε ο Δένδιας

Την ανάγκη ενός ακόμη πιο αυστηρού πλαισίου για τη χρήση κουκούλας στις διαδηλώσεις, διαπίστωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Δένδιας, απευθύνοντας σχετική πρόταση από την Ολομέλεια της Βουλής στον υπουργό της Δικαιοσύνης.

Με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη, για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στη χθεσινή διαδήλωση, επαίνεσε την «υπεύθυνη θέση που κράτησαν χθες τα κόμματα».

«Υπήρξαν 21 συλλήψεις που οδηγούνται σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη. Όμως θέλω να είμαι σαφής, πως το υπάρχον πλαίσιο δεν είναι επαρκές. Θέλω να παρακαλέσω τον υπουργό Δικαιοσύνης να υπάρξει εξέλιξη του πλαισίου. Ήταν απολύτως προβλέψιμο πως κουκουλοφόροι ετοιμάζονταν να ρίξουν μολότοφ. Δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να περιμένει τον κουκουλοφόρο, να περιμένει να ρίξει τη μολότοφ για να δράσει. Ας συμφωνήσουμε όλοι πως πρέπει να τροποποιηθεί το πλαίσιο αυτό, πάντα με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της διαδήλωσης και της διαμαρτυρίας», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Διαβάστε

Με επεισόδια αμαύρωσαν μια ειρηνική πορεία – Έδιωξαν τον κόσμο από το Σύνταγμα – Διαδηλωτές καταγγέλλουν επίθεση από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε