Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Μερικά Σύννεφα 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Προϊόντα στη μισή τιμή, αλλά... ληγμένα!

Προϊόντα στη μισή τιμή, αλλά... ληγμένα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.10.2012 | 07:24
Πρώτη δημοσίευση: 09.10.2012 | 07:24

Ναι, πλέον θα είναι δυνατό να πωλούνται και ληγμένα προϊόντα και μάλιστα μισοτιμής καθώς οι εταιρείες θα θέλουν να τα... ξεφορτωθούν και να γλιτώσουν και τα έξοδα επιστροφής.

Η νέες αγορανομικές διατάξεις το προβλέπουν και αυτό, αλλά δώστε προσοχή. Δεν αφορά τα προϊόντα που μπορεί να αλλοιωθούν.

Δηλαδή δεν μιλάμε για προϊόντα όπως γάλα και γιαούρτι τα οποία μετά την ημερομηνία λήξης μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία, αλλά για προϊόντα όπως μακαρόνια που μπορούν να διατηρηθούν για λίγο καιρό ακόμη.

Ο διαχωρισμός είναι εύκολος με βάση την ένδειξη πάνω σε κάθε προϊόν.

Όσα προϊόντα έχουν την ένδειξη “ημερομηνία λήξης” ή “ανάλωση μέχρι” απαγορεύεται να πωληθούν μετά την ημερομηνία που αναγράφουν.

Εκείνα που αναφέρουν ανάλωση “κατά προτίμηση” μπορούν να πωληθούν και μετά από αυτή την ημερομηνία, αρκεί να τοποθετηθούν σε ράφι με τη σήμανση: “τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας”

Προσοχή!

Όσα προϊόντα αναγράφουν ημέρα και μήνα στην “κατα προτίμηση” ημερομηνία λήξης πρέπει να καταναλώνονται ως και μια εβδομάδα μετά. Μέχρι και ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης όσα αναφέρουν μόνο μήνα και έτος και τέλος τρεις μήνες μετά τη λήξη τους όσα προϊόντα αναγράφουν στην ημερομηνία μόνο το έτος.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Η Αθήνα και τα προάστιά της  πνιγμένα  στην ομίχλη! Καιρός: Η Αθήνα και τα προάστιά της "πνιγμένα" στην ομίχλη!
  2. Καιρός: Ζέστη και υγρασία Καιρός: Ζέστη και υγρασία
  3. Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη
  4. Καιρός Καθαράς Δευτέρας: Χαρταετός με... κρύο και τοπικές βροχές! Καιρός Καθαράς Δευτέρας: Χαρταετός με... κρύο και τοπικές βροχές!
  5. Καιρος Καθαράς Δευτέρας: Βελτίωση αλλά και πτώση της θερμοκρασίας Καιρος Καθαράς Δευτέρας: Βελτίωση αλλά και πτώση της θερμοκρασίας
  6. Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας πριν την Καθαρά Δευτέρα! Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας πριν την Καθαρά Δευτέρα!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook