Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Προβλήματα και ζημιές από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ανεμοστρόβιλος πέρασε από τον Βασιλικό Ζακύνθου και την Καλαμάτα (δείτε φωτο)..

Ανεμοστρόβιλος με βροχή που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, αλλά και σε σχεδόν ολόκληρη την πόλη σημειώθηκε στις 19.00 το βράδυ της Κυριακής. Πολλές ζημιές προκλήθηκαν στο καρνάγιο. Το κτίριο έχει πάρει σημαντική κλίση και από τις πλευρές, έχουν γείρει τα τειχία του μήκους περίπου εκατό μέτρων και έχει καταστεί μη λειτουργικό.

Επίσης ο ανεμοστρόβιλος πήρε τη στέγη του Λιμεναρχείου και την εκσφενδόνισε σε μεγάλη απόσταση με αποτέλεσμα το κτίριο να γεμίσει νερά και να προκληθεί μπλακ άουτ. Δεκάδες δέντρα σε όλη την πόλη ξεριζώθηκαν ή έσπασαν τα κλαδιά με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές σε πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Οι ζημιές στη στέγη του λιμεναρχείου - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι κάτοικοι της πόλης είναι ανάστατοι και σε κακή κατάσταση. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε καινοφανές το φαινόμενο και δήλωσε ότι, ενώ υπάρχουν προβλήματα διάβρωσης από το λιμάνι της Καλαμάτας που φτάνουν έως και τις Κιτριές, δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα από τη χθεσινή νεροποντή και τον ανεμοστρόβιλο και δεν κόπηκε ο δρόμος.

Στη Ζάκυνθο, ανεμοστρόβιλος πέρασε το βράδυ από τον Βασιλικό, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε σπίτια και ελαιοκαλλιέργειες. Το ευτύχημα ήταν ότι ο ανεμοστρόβιλος δεν πέρασε μέσα από το χωριό του Βασιλικού, γιατί η ένταση του ήταν τόσο μεγάλη που θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στα σπίτια.

Ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές και σε ένα αυτοκίνητο, καθώς και σε μια βάρκα, ενώ προκάλεσε και την διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Λόγω των καταιγίδων, αυτοκίνητο κατέπεσε σε χαντάκι στο 20ο χιλιόμετρο Ναυπλίου Λυγουρίου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Έντονα καιρικά φαινόμενα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε