Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πτώση 11% στα έσοδα των ξενοδοχείων της Αττικής

Πτώση 11% στα έσοδα των ξενοδοχείων της Αττικής
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.12.2010 | 08:23
Πρώτη δημοσίευση: 03.12.2010 | 21:23

 Πτώση εσόδων 11% παρατηρήθηκε στα έσοδα των ξενοδοχείων της Αττικής τον Οκτώβριο του 2010 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2009.

Ο περιορισμός της πτώσης της πληρότητας για τον ίδιο μήνα στο -4.4%, οφείλεται εν πολλοίς στο ότι οι τιμές των ξενοδοχείων διαμορφώθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, αλλά και στον επετειακό Μαραθώνιο για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής, τέτοια γεγονότα είναι απολύτως αναγκαία και για την ενίσχυση της φήμης του προορισμού αλλά και για την αύξηση της κίνησης των ξενοδοχείων της Αττικής.

Σε σχέση με το διεθνή μας ανταγωνισμό, όπως αποτυπώνεται στην έρευνα της GBR Consulting, η Αθήνα-Αττική εξακολουθητικά παρουσιάζει τη χαμηλότερη πληρότητα (61.10% στο 10μηνο του 2010), την τέταρτη φθηνότερη μέση τιμή ανά δωμάτιο (ARR 106.83 Ευρώ) και το τρίτο χαμηλότερο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR 65.27 Ευρώ).

Την ίδια στιγμή, δεν μπορούμε να μη ξανααναφερθούμε στην Κωνσταντινούπολη, που έχει πια καθιερωθεί ως ο τρίτος πιο πετυχημένος προορισμός “city break” στην Ευρώπη μετά το Παρίσι και το Λονδίνο.

Για την αντιστροφή του κλίματος, περιμένουμε πολλά και από το πρόγραμμα “ATHENS EVERY WEEK”, το οποίο εκπονείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού και το οποίο θα τύχει της πλήρους υποστήριξης της ΕΞΑ-Α, τόνιζει στην ανακοίνωση της η ένωση.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook