Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πυρκαγιές σε εξέλιξη σε Κρήτη και Πάργα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Καίνε ακόμη οι φωτιές Γαλίφα της Χερσονήσου και στο Πλατάνι Σούδας. Και οι δύο ξέσπασαν μετά τα μεσάνυχτα και σήμαναν συναγερμό

Η πυρκαγιά στη Γαλίφα ξέσπασε στις 00.55 μετά τα μεσάνυχτα και με τη συνδρομή 6 οχημάτων με 14 άτομα και 1 πεζοπόρου τμήματος με 10 άτομα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 07.00 το πρωί, έχοντας κάψει 15 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Στις 01.50 ξέσπασε πυρκαγιά στο Πλατάνι Σούδας. Η φωτιά ξέσπασε αρχικά σε αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με άλλο, ενώ γρήγορα η φωτιά επεκτάθηκε σε δασική έκταση. Στο σημείο έσπευσαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 17 άνδρες που έθεσαν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά στις 03.10 τα ξημερώματα. Η φωτιά έχει κάψει 3 στρέμματα δασικής έκτασης.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Κυψέλη στην Πάργα όπου επιχειρούν 11 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ ρίψεις νερού από αέρος κάνουν δυο αεροσκάφη. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στην Αργαλαστή του Πηλίου, στην περιοχή Κώμη της Χίου και στον Άραξο της Αχαΐας. Επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για την πλήρη κατάσβεσή τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε