Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 40 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στάση αναμονής από τη ΔΙΣ για την υπόθεση της Βουλιαγμένης

Στάση αναμονής από τη ΔΙΣ για την υπόθεση της Βουλιαγμένης
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.08.2010 | 23:20
Πρώτη δημοσίευση: 25.08.2010 | 23:20

Η υπόθεση πώλησης οικοπέδων στη Βουλιαγμένη απασχόλησε τη συνεδρίαση της ΔΙΣ την Τετάρτη, υπό τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι θα περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης, στη διάθεση της οποίας θέτουν όλα τα υπάρχοντα σχετικά με την υπόθεση στοιχεία. Παράλληλα όμως, οι μητροπολίτες, εξουσιοδότησαν και τον πρόεδρο των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο να προβαίνει -όπως σημείωσαν- σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, εφόσον θεωρεί οτι θίγεται το κύρος της Εκκλησίας και συκοφαντούνται τα πρόσωπα που χειρίζονται τις υποθέσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της πώλησης έχει ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου, και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης επειδή θεωρείται ότι ζημιώθηκε από την πώληση η Εκκλησία. Το θέμα πάντως, είχε εξετασθεί διεξοδικά δύο φορές από τους μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου οι οποίοι είχαν εγκρίνει την πώληση την οποία θεώρησαν συμφέρουσα για την Εκκλησία και είχαν, μάλιστα, απονείμει εύσημα στα στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών, για τους χειρισμούς τους.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο