Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Συμμαχία Protergia με Kosmocar για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Συμμαχία Protergia με Kosmocar για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Φιλοδοξούν αν προωθήσουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Και σήμερα ανακοίνωσαν μία συμμαχία και μία πολύ δυνατή συνεργασία που θα έχει όφελος ως 10.000 ευρώ για τον αγοραστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Σήμερα λοιπόν ανακοινώθηκε από δύο μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την Kosmocar που κατέχει ηγετική θέση στην αγορά αυτοκινήτου και τον ενεργειακό βραχίονα του ομίλου Μυτιληναίος Protergia, η συνεργασία που φιλοδοξεί προωθήσει την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα και να προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές ένα προσιτό καθαρά ηλεκτρικό μοντέλο, προορισμένο για αστική χρήση, το VW E-UP!.

Είναι το πρώτο καθαρά ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι προσαρμοσμένο και κοντά στις ανάγκες του οδηγού και ταυτόχρονα έχει προσιτή οικονομική τιμή, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο Θ. Κονιστής δ/ντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Kosmocar.

Πρόσθεσε δε ότι το μοντέλο που στην έκδοση “E-UP!, powered by Protergia” θα περιλαμβάνει πλούσιο εξοπλισμό (από θερμαινόμενα καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό μέχρι σύστημα διασύνδεσης) και ταυτόχρονα θα παρέχεται δωρεάν το πλήρες κιτ για την ταχυφόρτιση στο σπίτι. Επιπλέον η Protergia θα παρέχει την ενέργεια του αυτοκινήτου δωρεάν για ένα χρόνο (10 χιλιάδες χιλιόμετρα), ενώ επιπλέον με το πρόγραμμα e protergia οικιακό θα παρέχει έκπτωση 21% χωρίς εγγύηση (με πάγια εντολή).

Στόχος μας είναι να φέρουμε την ηλεκτροκίνηση σε όλους ανέφερε η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ του ομίλου Μυτιληναίος Βίβιαν Μπουζάλη. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου (E-UP!) έχει 82 ίππους αυτονομία 160 χιλιόμετρα και το κόστος μετακίνησης (μετά το δωρεάν πρώτο έτος) θα είναι 1,1 ευρώ/ 100 χιλιόμετρα όταν για ένα βενζινοκίνητο σύγχρονης τεχνολογίας το αντίστοιχο κόστος ξεπερνά τα 7 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

Το κόστος του E-UP! χωρίς την προωθητική ενέργεια (περιλαμβανομένου και του εξοπλισμού φόρτισης) φτάνει τα 30 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για να καλύψουν τις αστικές ανάγκες μετακίνησης, θα έχουν όφελος πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται το κέρδος από το καύσιμο, τα μειωμένα κόστη συντήρησης κλπ.

Επίσης για την μπαταρία παρέχεται 8ετής εγγύηση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από την Kosmocar πρόγραμμα επιδότησης ειδικά για το E-UP!.

Ήρθε η ώρα της ηλεκτροκίνησης και για την Ελλάδα, ανέφερε σχετικά ο γενικός διευθυντής της Protergia Ντίνος Μπενρουμπή, ο οποίος χαρακτήρισε μονόδρομο τη στροφή προς τις καθαρές μορφές ενέργειας, επισημαίνοντας ότι ήδη αρκετές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανακοινώσει ότι θα παύσουν να παράγουν αυτοκίνητα βενζίνης από το 2025 και μετά.

Αλλά και ο κ. Κονιστής ανέφερε ότι ο μεγάλος στόχος της VW που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, είναι από το 2025 να ξεκινήσει να λανσάρεται η νέα γενιά ηλεκτροκίνητων “ID” που θα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη αυτονομία (600 χιλιόμετρα), και ταυτόχρονα θα έχουν καλύτερη ισχύ από συμβατικά αυτοκίνητα (170 ίπποι), θα δίνουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης (χωρίς δηλαδή την παρέμβαση του οδηγού) θα έχουν διαστάσεις ενός Golf αλλά χωρητικότητα ενός Passat και θα πωλούνται με την τιμή ενός συμβατικού αυτοκινήτου diesel.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε