Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Σε απόνγωση οι νέοι που τους κόβουν κι άλλο τον μισθό

ΘΕΜΑ NEWSIT: Σε απόνγωση οι νέοι που τους κόβουν κι άλλο τον μισθό

1 στους 2 νέους δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς,1 στα 2 νοικοκυριά αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα

Χαμηλοί μισθοί, ακρίβεια και λιτότητα συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους νέους και τα νοικοκυριά όπου δίνουν καθημερινά μάχη για επιβίωση. Την χαριστική βολή έρχεται να δώσει ο καινούργιος νόμος για το ασφαλιστικό που θέτει των κατώτατο μισθό στα 500 ευρώ.

Δεν ζεις ούτε με 1100 ευρώ μηνιαίως

 

Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, 30 ετών , ιδιωτικός υπάλληλος παντρεμένος με δύο παιδιά λέει στο Newsit πως δεν μπορεί πια να πληρώσει τους λογαριασμούς του μήνα. Αν και αμείβεται με 1100 ευρώ, η ακρίβεια καθημερινά του χτυπάει την πόρτα αφού αγωνίζεται για να επιβιώσει. ” Εγώ πια με αυτά τα χρήματα δεν μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου και γι αυτό εκτός από τη βασική μου δουλειά μαζεύω ακόμα και παλιοσίδερα, ίσα ίσα ότι εξτρά πάρω” αναφέρει. ” Έχω πάγια έξοδα, ενοίκιο 600 ευρώ, το super market 120 ευρώ, τη βενζίνη 200 ευρώ και τα φροντιστήρια των παιδιών. Δεν μου μένει τίποτα στο τέλος του μήνα. Φανταστείτε πως θα ζήσει κάποιος με 500 ευρώ ; ” τονίζει χαρακτηριστικά.

 

 

Ακούστε τον κ. Δημητρόπουλο

 

 

Δυσβάσταχτα τα έξοδα για νέους με μισθό 800 ευρώ

 

”Έχω πάψει να σκέφτομαι διακοπές, καφετέριες και σινεμά” λέει το Newsit ο Αντώνης Τζούμος, 27 ετών ιδιωτικός υπάλληλος. Ο ίδιος αμείβεται με 850 ευρώ μηνιαίως και όπως εξηγεί δεν του περισσεύει τίποτα ενώ οι γονείς του αδυνατούν να τον βοηθήσουν.” Έχω να πληρώνω πάγια έξοδα το μήνα, ενοίκιο 300 ευρώ, super market 60 ευρώ, φαγητό 300 ευρώ και 120 ευρώ τα τσιγάρα μου” επισημαίνει. ” Στο τέλος του μήνα δεν έχω φράγκο. Η ζωή μου έχει αλλάξει τελείως πια. Όταν πηγαίνω στο super market ψωνίζω μόνο ότι απαραίτητο” .”’Όσον αφορά το νέο κατώτατο μισθό των 500 ευρώ πιστεύω ότι είναι αδύνατο να ζήσει άνθρωπος με αυτά τα χρήματα. Είναι αδιανόητο” τονίζει χαρακτηριστικά.

 

 

Ακούστε τον κ. Τζούμο

 

 

Μένουν με τους γονείς για να τα βγάλουν πέρα οι νεοδιοριζόμενοι

 

”Δεν σκέφτομαι να φύγω από την οικογένειά μου διότι με 600 ευρώ δεν θα μπορώ να έχω ούτε τα απαραίτητα” λέει στο Newsit η Δήμητρα Νικοπούλου 25 ετών ,υποψήφια για διορισμό.” Τι να πρωτοπληρώσεις με αυτά τα χρήματα ; Μόνο για το ενοίκιο και για το φαγητό φτάνουν” προσθέτει.” Θεωρώ πως θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις από το νέο κόσμο” τονίζει χαρακτηριστικά.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε