Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Θέμα Κατσέλη” πλέον στο ΠΑΣΟΚ

“Θέμα Κατσέλη” πλέον στο ΠΑΣΟΚ
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις της Λ. Κατσέλη με συναδέλφους της στο ΠΑΣΟΚ. Τελευταίο “χτύπημα” Κατσέλη μακροσκελής παρέμβαση επί του φορολογικού στο υπουργικό Συμβούλιο. Ενόχληση Παπανδρέου.
Η κ. Κατσέλη έκανε 20λεπτη παρέμβασή στο κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης για το φορολογικό νομοσχέδιο, όπου ανέπτυξε – προς δυσφορία πολλών συναδέλφων της – τις απόψεις της για την ανάπτυξη και παρουσιάζοντας ουσιαστικά – όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ – ένα “αντινομοσχέδιο” στο υπουργικό Συμβούλιο. Οι προτάσεις της φέρονται να απορρίφθηκαν αμέσως από τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη και τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών – συντάκτη του νομοσχεδίου.
 
Η ατμόσφαιρα μάλιστα έγινε τόσο βαριά, ώστε συνάδελφός της σχολιάσε ειρωνικά ότι αντί να ανησυχεί για την αναπτυξιακή διάσταση του φορολογικού νομοσχεδίου θα ήταν καλύτερο να ασχοληθεί με το δικό της αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος καθυστερεί αδικαιολόγητα.
 
“Δεν παέι άλλο η κατάσταση. Τί θέλει να αποδείξει η Λούκα; Αν επιχείρησει να φέρει αντιπρόταση την Τρίτη, την έχει πατήσει” σχολιάζουν στο ΒΗΜΑ όσοι ενοχλήθηκαν από την παρέμβαση.
 
Το κλίμα γίνεται βαρύτερο για την υπουργό, καθώς “στοχοποιήθηκε” επίσης ως “ύποπτη” για το δημοσίευμα του Dow Jones Newswire που ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να προσφύγει στο ΔΝΤ στις 2-4 Απριλίου. Η είδηση εκτόξευσε τα spreads των ομολόγων και ήρθε τη στιγμή που ο πρωθυπουργός πραγματοποιούσε κρίσιμη επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Στελέχη θεωρούν ότι η “ανώτερη κυβερνητική πηγή” που επικαλείται το ΜΜΕ είναι η κ. Κατσέλη, πράγμα που η ίδια έχει αρνηθεί.
 
Ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ αναφέρει ότι από τη στάση της υπουργού έχει ενοχληθεί πλέον έντονα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός – ειδικά για τη “διαρροή” ενώ εκείνος συναντάτο με τον πρόεδρο της Κομισιόν – και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας πιθανότατα να υπάρξουν εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε