Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τσουχτερά πρόστιμα για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τα πρόστιμα ξεκινούν από 500€ και φτάνουν μέχρι και τα 30.000€!

Tα πρόστιμα κυμαίνονται από 500 έως 5.000 ευρώ όταν πρόκειται για ενδεικτικές πινακίδες (επαγγελματιών ως επί το πλείστον) και από 1.500 έως 30.000 ευρώ όταν πρόκειται για διαφημιστικές πινακίδες (ανάλογα με το χώρο, το μέγεθος και τη θέση τους).

Το μέτρο έχει αποτέλεσμα, καθώς μετά την επιβολή των προστίμων οι πινακίδες δεν επανατοποθετούνται. «Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πλατεία Αριστοτέλους το σύνολο των παράνομων πινακίδων έχει ξηλωθεί», είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Νίκος Μακραντωνάκης, με αφορμή τη λήψη από το Δημοτικό Συμβούλιο εννέα αποφάσεων επιβολής ισάριθμων προστίμων.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς -όπως είπε- σε όλη την πόλη υπάρχουν διάσπαρτες παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες, πανό, πλαίσια, επιγραφές σε προσόψεις κτιρίων, μπαλκόνια, οικοδομές, δρόμους, ακόμα και αυτοκίνητα. «Η δημοτική αστυνομία ασχολείται με το θέμα εντατικά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αλλά και τώρα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη πρόβλημα έχει κάνει την εμφάνισή του, καθώς καταστηματάρχες αφαιρούν τις πινακίδες ονοματοθεσίας οδών για να τοποθετήσουν τις επιγραφές των καταστημάτων τους, με αποτέλεσμα ο περαστικός να μην γνωρίζει σε ποιο δρόμο βρίσκεται. Το θέμα έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Τανιμανίδης, και ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου για την επανατοποθέτησή τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε