Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα παιδιά ξέρουν και κάνουν σεξ από…τα 14!

Τα παιδιά ξέρουν και κάνουν σεξ από…τα 14!
Όσο περνάνε τα χρόνια τα παιδιά μαθαίνουν πολύ πιο νωρίς τι είναι σεξ και μάλιστα κάνουν σεξ από πολύ…μικρά!

 

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται και από έρευνες που βγαίνουν συχνά στη δημοσιότητα. Καθημερινά οι έφηβοι βομβαρδίζονται με προκλητικά μηνύματα, ακούν, μαθαίνουν και πειραματίζονται πιο γρήγορα.
 
Όπως γράφει το “Βήμα” οι νέοι και τα παιδιά σήμερα “σεξουαλικοποιούνται” όλο και πιο νωρίς. «Τα σημερινά 14χρονα είναι σαν τα 18χρονα της προηγούμενης γενιάς» αναφέρει χαρακτηριστικά η παιδοψυχολόγος κυρία Αλεξάνδρα Καππάτου.
 
«Την πρώτη μου σχέση την είχα στα 14. Την πρώτη μου σεξουαλική εμπειρία πέρυσι το καλοκαίρι, στα 15. Οι γονείς μου, μου έχουν μιλήσει για το σεξ, όπως και οι φίλοι μου. Με την κοπέλα που κάνω σεξ χρησιμοποιούμε πάντα προφυλακτικό. Πολλά παιδιά μου έχουν πει ότι κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό. Δεν ξέρω αν λένε την αλήθεια. Κάποιοι φίλοι μου λένε ότι είχαν την πρώτη τους εμπειρία σε πιο μικρή ηλικία,αλλά μπορεί και να το λένε για να κάνουν τους μάγκες». Ο Νικόλας Μ. είναι ένας 16χρονος μαθητής της Β΄ Λυκείου και ανήκει στο 16% των Ελλήνων εφήβων που, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, δηλώνουν ότι έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις ήδη δύο χρόνια τώρα. Η μέση ηλικία της πρώτης εμπειρίας τοποθετείται στα 14,5 χρόνια.
 
Ο Νικόλας λέει ότι τα περισσότερα παιδιά στην τάξη του έχουν ήδη ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις. Στην ερώτηση ποια τραγουδίστρια του αρέσει αναφέρει τη Σακίρα, ποπ σταρ γνωστή για τα «καυτά» βιντεοκλίπ της, ενώ ως αγαπημένη του ηθοποιό αναφέρει τη Μέγκαν Φοξ, ένα από τα χολιγουντιανά σύμβολα του σεξ, η οποία τον τελευταίο καιρό πρωταγωνιστεί με τον διάσημο πορτογάλο ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο στη διαφημιστική καμπάνια για τα εσώρουχα του Αρμάνι. Του αρέσει ακόμη ο τραγουδιστής της ραπ 50Cent, γνωστός για τους σεξιστικούς στίχους αλλά και τις σεξουαλικές εικόνες στα βιντεοκλίπ των τραγουδιών του.
 
Η τηλεόραση είναι μόνο μία από τις πηγές που βομβαρδίζουν καθημερινά με σεξ παιδιά τα οποία ακόμη δεν το γνωρίζουν. Στις συζητήσεις των ημερών, ακόμη και μέσα στις οικογένειες, κυριαρχεί το περιβόητο βίντεο με την Τζούλια Αλεξανδράτου . Περιοδικά και υπαίθριες πινακίδες, κινηματογραφικές ταινίες, Διαδίκτυο και κινητά τηλέφωνα είναι οι αγωγοί μέσω των οποίων το σεξ φτάνει εύκολα στα παιδιά. Αυτά λαμβάνουν τα μηνύματα, αλλά, όπως λένε οι ειδικοί, δεν μπορούν να τα διαχειριστούν.
 
Η σχολική ψυχολόγος Ζέτα Κωνσταντινίδου επισημαίνει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν αυτά τα μηνύματα. Μάλιστα, όπως σημειώνει, αν αυτό το γεγονός συνδυαστεί με το έλλειμμα στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών που καταγράφεται στην ελληνική οικογένεια και στο σχολείο, «τότε εξηγούνται τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και αμβλώσεων ανάμεσα στα κορίτσια εφηβικής ηλικίας».
 
Οι γονείς παραδέχονται ότι τα παιδιά τους εκτίθενται από μικρά σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν τα σεξουαλικά μηνύματα, αλλά, όπως επισημαίνουν, είναι πολύ δύσκολο να τα προφυλάξεις.
 
Πριν από λίγες ημέρες στη Βρετανία δόθηκε στη δημοσιότητα μια έρευνα από την οποία προκύπτει ότι η εξάπλωση των μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο στον Τύπο, στην τηλεόραση, στα κινητά τηλέφωνα και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχει επιπτώσεις στα νέα παιδιά της εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας. Επικεφαλής της έρευνας είναι η ψυχολόγος του Πανεπιστημίου London Μetropolitan ελληνοκυπριακής καταγωγής κυρία Λίντα Παπαδοπούλου.
 
Η κυρία Παπαδοπούλου προτείνει την απαγόρευση της προβολής πριν από τις 21.00 μουσικών βιντεοκλίπ που περιέχουν έντονα σεξουαλικά μηνύματα, καθώς και να μη γίνονται δεκτές υπαίθριες διαφημίσεις ανάλογου περιεχομένου. Ακόμη προτείνει την απαγόρευση πώλησης περιοδικών soft πορνό σε αγόρια κάτω των 15 ετών.
 
Στη χώρα μας η νομοθεσία απαγορεύει την προβολή στην τηλεόραση εκπομπών, σίριαλ και ταινιών με έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο στην παιδική ζώνη, αλλά, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
Ι. Λασκαρίδης , «δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα πάντα 24 ώρες το 24ωρο». Ο κ. Λασκαρίδης αναφέρει επίσης ότι το ΕΣΡ επιλαμβάνεται υποθέσεων που αφορούν καταγγελίες πολιτών, εκτός βέβαια από τις κατάφωρες παραβιάσεις της νομοθεσίας.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε