Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τα πρώτα Βραβεία YouSmile σε μαθητές και μαθήτριες είναι γεγονός!

Τα πρώτα Βραβεία YouSmile σε μαθητές και μαθήτριες είναι γεγονός!

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με μαθητές και μαθήτριες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα, πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα YouSmile Awards την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 στο Hard Rock Café στο Μοναστηράκι με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

Σκοπός των βραβείων ήταν η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Η ιδέα της βράβευσης μαθητών και μαθητριών από παιδιά που συμμετέχουν στο YouSmile, την μαθητική-εθελοντική δράση του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είχε στόχο να στραφεί η προσοχή του κόσμου στο τι έχουν να μας πουν τα παιδιά και να προβληθεί η θετική πλευρά της κοινωνίας, μέσα από τη μαθητική κοινότητα. Οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile απευθύνθηκαν σε σχολικούς συμβούλους πανελλαδικά ώστε να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές των παιδιών. Παράλληλα, συγκέντρωσαν αντίστοιχες δράσεις παιδιών που έχρηζαν ανάδειξης μέσα από έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα ήταν: 1.800 συμμετοχές από 51 σχολεία! Η ανάδειξη των 8 νικητών έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες. Όλοι, όμως, οι συμμετέχοντες έλαβαν τιμητικούς επαίνους για την δράση που έκαναν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, η Γενική Διευθύντρια της Microsoft Hellas κα Πέγκυ Αντωνάκου, ο τραγουδιστής/ηθοποιός Άρης Μακρής, ο παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης, οι παρουσιαστές Λάμπρος Κωνσταντάρας και Φάνης Λαμπρόπουλος, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Visa κος Καμπανόπουλος και η Υπεύθυνη ΕΚΕ της Stoiximan κα Κοζαδίνου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κος Κώστας Γιαννόπουλος θύμισε σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι ο 10χρονος ιδρυτής του οργανισμού, ο Ανδρέας, ήταν το παιδί που ενέπνευσε και άλλα παιδιά να γίνουν εθελοντές και να προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε δράσεις με στόχο το Χαμόγελο κάθε παιδιού! Χαρακτηριστικά τόνισε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σε μια αίθουσα γεμάτη παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς που συνεισφέρουν στο να γίνουν θεσμός τα βραβεία YouSmile, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα παιδιά έχουν φωνή και οφείλουμε να τα ακούμε και να τα παροτρύνουμε να ακολουθούν τα όνειρά τους, χωρίς να χαλάμε την αγνή ψυχή τους με τα δικά μας προβλήματα».

Οι απονομές των βραβείων YouSmile έγιναν σε ένα κλίμα γεμάτο Χαμόγελα και χειροκροτήματα με κεντρικό μήνυμα: «Τα παιδιά, τελικά, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο»!

Ακολουθούν οι κατηγορίες, οι απονεμητές και οι βραβευόμενοι:

Κατηγορία: Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά

Απονομή βραβείου από YouSmilers

Νικητής: ο κος Ανάργυρος Δρίβας από το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Ο κος Δρίβας είναι καθηγητής Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου και μέλος της Ερασιτεχνικής Εταιρείας Αστρονομίας Πάτρας «Ωρίων». Κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάθε Κυριακή δίδασκε Αστρονομία στα παιδιά. Οι μαθητές του όχι μόνο αγάπησαν την Αστρονομία αλλά κατέκτησαν και το 2ο βραβείο στον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας

Κατηγορία: Αθλητισμός

Απονομή βραβείου από τον Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια

Νικητής: ο 17χρονος Εμμανουήλ Καραλής από την Αθήνα

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι 17 ετών και αθλητής στο άλμα επί κοντώ. Με 5,55m στο ανοικτό και 5,70 στο κλειστό ο Εμμανουήλ διαθέτει από τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών. Για τον Εμμανουήλ όλα αυτά είναι μόνο η αρχή!

Κατηγορία: Τεχνολογία – Επιστήμες

Απονομή βραβείου από την Γενική Διευθύντρια της Microsoft Hellas κα Πέγκυ Αντωνάκου

Νικητής: η ομάδα SmartRobots από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Η 6μελης ομάδα SmartRobots βραβεύθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την κατασκευή «Έξυπνου λεωφορείου χωρίς οδηγό» υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους κ. Γκεζερλή.
*Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Αντωνάκου έκανε έκπληξη στα παιδιά κάνοντας τους δώρο ένα Xbox για τον καθένα!

Κατηγορία: Τέχνη

Απονομή βραβείου από τον τραγουδιστή/ηθοποιό Άρη Μακρή

Νικητής: η 14χρονη Ευγενία Δερμιτζόγλου από τα Γιαννιτσά

Η Ευγενία 14 ετών διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό με τη ζωγραφιά της που είχε θέμα την Ειρήνη. Σήμερα το έργο της Ευγενίας έχει γίνει καρτ ποστάλ από το Postcards for peace.

Κατηγορία: Περιβάλλον

Απονομή βραβείου από τον παρουσιαστή Γιώργο Μαυρίδη

Νικητής: το 5ο Γυμνάσιο Σερρών

Οκταμελής ομάδα εργάσθηκε επί 3 μήνες συμμετέχοντας στην εκστρατεία «ECOMOBILITY–ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ». Μετά από μελέτη τα παιδιά πρότειναν λύσεις στους αρμόδιους φορείς της πόλης τους. Με δράσεις στην πόλη και παρουσία στα ΜΜΕ τα παιδιά κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες τους.

Κατηγορία: Δικαιώματα

Απονομή βραβείου από τους παρουσιαστές Λάμπρο Κωνσταντάρα και Φάνη Λαμπρόπουλο

Νικητής: ο 15χρονος Κωνσταντίνος Παπαχρήστου από την Θεσσαλονίκη

Ο 15χρονος Κωνσταντίνος είναι ο δημιουργός του teens4greece.com, του 1ου think tank εφήβων στην Ελλάδα. O Κωνσταντίνος απευθύνεται στους συνομηλίκους του και τους προσκαλεί – προκαλεί «να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί» και να καταθέσουν «φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες» για την εξεύρεση λύσεων για μια καλύτερη Ελλάδα και για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους.

Κατηγορία: Σχολείο που βοηθάει άλλα παιδιά

Απονομή βραβείου από την κα Μαρία Πετροπούλου από το Τμήμα Εθελοντισμού του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Νικητής: Το Γυμνάσιο Χιλιομοδίου στην Κόρινθο

Οι μαθητές του σχολείου έχουν αναλάβει τη στήριξη απόρων συμμαθητών τους αλλά και όλων όσοι έχουν ανάγκη στην περιοχή τους. Στο σχολείο λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο, προσφέρθηκε αναπηρικό αμαξίδιο σε γονιό μαθητή, δημιουργήθηκε ταμείο που καλύπτει τα έξοδα άπορων μαθητών για την αγορά γραφικής ύλης, τη συμμετοχή τους σε εκδρομές, ακόμα και τη διοργάνωση γενεθλίων, δημιουργήθηκαν ομάδες ανάγνωσης, οι οποίες διαβάζουν στον παιδικό σταθμό της περιοχής, στα ΚΑΠΗ, σε ΑΜΕΑ.

Κατηγορία: Παιδιά που βοηθάνε άλλα παιδιά

Απονομή βραβείου από τον πρόεδρο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κον Κώστα Γιαννόπουλο

Νικήτριες: η 15χρονη Μαρία-Ελένη Σκληρού και η 15χρονη Σοφία Τριανταφυλλίδη από το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας

Η Μαρία και η Σοφία στηρίζουν συμμαθήτρια τους με προβλήματα επικοινωνίας και προσαρμογής. Τα κορίτσια είναι δίπλα στη συμμαθήτριά τους, που αντιμετώπιζε προβλήματα προσαρμογής στο γυμνάσιο και επικοινωνίας με τους άλλους συμμαθητές της. Τα κορίτσια ποτέ δεν μίλησαν για όλα όσα προσφέρουν. Όλα έγιναν γνωστά από την ίδια την συμμαθήτριά τους καθώς και από άλλους συμμαθητές τους – παρατηρητές.

*Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση του συγκεκριμένου βραβείου ως βραβείο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ» τιμώντας τον ιδρυτή του οργανισμού, ενός παιδιού που μέλημα του είχε το Χαμόγελο κάθε παιδιού!

Η Stoiximan, επιδιώκοντας να δρα πάντα για ένα καλύτερο μέλλον, έδωσε το παρών σε μια ακόμα εκδήλωση που διοργάνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού, στο πλαίσιο της χορηγίας της Εθνικής Γραμμής SOS για τα Παιδιά 1056.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε