Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τέλος εποχής για την “Πήγασος” – Βγαίνει “στο σφυρί”

Τέλος εποχής για την “Πήγασος” – Βγαίνει “στο σφυρί”

– Τέλος εποχής για έναν από τους πιο ιστορικούς εκδοτικούς ομίλους στην Ελλάδα
– Σε πλειστηριασμό βγαίνει η “Πήγασος”
– Δεν θα πουληθεί σαν Όμιλος αλλά τμηματικά
– Για το “Έθνος” οι προσφορές θα ξεκινήσουν από τα 2,33 εκατομμύρια ευρώ
– Αγωνία για εκατοντάδες εργαζομένους 

Ο κύβος ερρίφθη για το μέλλον της κάποτε πανίσχυρης εκδοτικής αυτοκρατορίας της οικογένειας Μπόµπολα ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι αγωνιούν για το μέλλον τους. Οι τράπεζες αποφάσισαν να πραγµατοποιήσουν στις 26 Ιουλίου στις 4:00 το απόγευμα να διενεργηθεί στον Ειρηνοδικείο Αθηνών, ο πλειστηριασμός των σημάτων των εφημερίδων «Έθνος» και «Ημερησία», του ομίλου Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου να ξεκινήσει η διαδικασία εκπλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου και επειδή η «Πήγασος» είναι εταιρεία συμμετοχών, θα ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία από εκείνη του ΔΟΛ: θα βγουν σε πλειστηριασμό τα περιουσιακά στοιχεία ένα ένα ξεχωριστά και όχι όλα μαζί. Θα οριστεί ελάχιστο τίμημα, κάτω από το οποίο οι προσφορές δεν θα γίνονται δεκτές. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το «Έθνος» ορίστηκε στα 2,33 εκατ. ευρώ, ενώ για την Ημερησία στις 476.000 ευρώ.

Επίσης θα βγούν στον πλειστηριασμό και οι εταιρείες του ομίλου όπου μεταξύ άλλων είναι οι : Ανωση, Pegasus Magazines Publications S.A., Πήγασος Ιnteractive καθώς και τα ποσοστά που έχει στο πρακτορείο διανομής Τύπου Ευρώπη, της εκτυπωτικής Ιρις κ.α.

Να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό οι απλήρωτοι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν απεργία ζητώντας λύση για το χάος που επικρατούσε.

Πηγή: Το Βήμα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε