Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Τηλεοπτικές άδειες: Διαγωνισμός τέλος – Κανάλια σε Καλογρίτσα, Μαρινάκη, Αλαφούζο και Κυριακού

Τηλεοπτικές άδειες: Διαγωνισμός τέλος – Κανάλια σε Καλογρίτσα, Μαρινάκη, Αλαφούζο και Κυριακού

– Χωρίς άδεια μένουν STAR, ALPHA, Σαββίδης και η εταιρεία κυπριακών συμφερόντων
– Κιμπουρόπουλος: Ο ΣΚΑΙ πήρε την πρώτη άδεια και με το χαμηλότερο τίμημα από όλους
– Σαββίδης: Χάρηκα που έβγαλε χρήματα το ελληνικό δημόσιο
– Η πρωτοφανής διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες ξεπέρασε 70 ώρες
– Με βάση τον συνολικό χρόνο, η δημοπρασία κάθε τηλεοπτικής άδειας ξεπέρασε τις 10 ώρες σαν διαδικασία
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Σε μία πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα διαδικασία, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες των 4 καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, με τους υποψήφιους καναλάρχες να κονταροχτυπιούνται για περισσότερες από 70 ώρες.

Αδειες πήραν: Ο Γιάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΙ και ο Θοδωρής Κυριακού του ΑΝΤ1. Έτσι εκτός αδειών μένουν το Star, ο Alpha η εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων και ο Ιβάν Σαββίδης.

Τελικά ο διαγωνισμός αποδείχθηκε ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία, καθώς όπως φαίνεται η δημοπράτηση κάθε τηλεοπτικής άδειας διήρκησε πάνω από 10 ώρες, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Κρέτσο η μεγάλη αυτή καθυστέρηση δείχνει πως οι τηλεοπτικές άδειες “χτυπήθηκαν” με υψηλό αντίτιμο.

Νωρίτερα, μιλώντας στο NewsIt κορυφαία κυβερνητική πηγή για τη διαδικασία της δημοπρασίας αρκέστηκε να πει πως “η υπομονή είναι αρετή”.

Υπενθυμίζεται ότι νικητές και ηττημένοι ήταν υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και δημοπρατηθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε