Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βατοπέδι: Αποθέωση για τον ηγούμενο Εφραίμ! Του φιλούσαν τα χέρια, ζητούσαν την ευχή του!

Βατοπέδι: Αποθέωση για τον ηγούμενο Εφραίμ! Του φιλούσαν τα χέρια, ζητούσαν την ευχή του!

– Πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στα κάτω Πατήσια
– Συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν τον ηγούμενο Εφραίμ που σήμερα αθωώθηκε -μαζί με όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους- στην δίκη για την υπόθεση του Βατοπεδίου, που απασχόλησε για μήνες την επικαιρότητα
– Χτυπούσαν πανηγυρικά οι καμπάνες και τελέστηκε δοξολογία!
– Στο σημείο ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης, αλλά και ο πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης
– “Ευλογούμε τους πάντες και τα πάντα” η απάντηση του Εφραίμ για το αν θα κινηθεί εναντίον όσων τον ενέπλεξαν
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 21.03.2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να υποδεχτούν με τιμές τον ηγούμενο Εφραίμ, λίγες ώρες μετά την αθώωσή του, όπως και όλων των υπόλοιπων κατηγορουμένων, στην πολύκροτη υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.

Στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα οι καμπάνες ήχησαν πανηγυρικά και τελέστηκε δοξολογία υπέρ του ηγούμενου, καθώς όπως είπε ο ιερέας της ενορίας “πρόκειται για μία δικαίωση όλων των πιστών και όσων έριξαν λάσπη στον ηγούμενο Εφραίμ και την Εκκλησία“.

Όπως προσέθεσε ο πατέρας Αθανάσιος, η επιλογή της συγκεκριμένης Ενορίας μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς οι ιερείς θέλησαν να δείξουν πως παρά τα όσα έχουν ακουστεί για την πολυτελή ζωή του ηγουμένου Εφραίμ, παραμένει κοντά στους πιστούς μίας λαϊκής γειτονιάς.

Μόλις το αυτοκίνητο που μετέφερε τον ηγούμενο Εφραίμ στο προαύλιο της Εκκλησίας έφτασε, ο κόσμος έτρεξε να του φιλήσει το χέρι και να ζητήσει την ευχή του, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις ο ηγούμενος Εφραίμ ευχαρίστησε “όλο το λαό για τις προσευχές του”.

  

Στο μήνυμα, μάλιστα, που έστειλε από τον άμβωνα του Ναού, ο ηγούμενος Εφραίμ τόνισε: “Οι ενάρετοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν. Μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν οι εμπειρίες, υπάρχουν τα βιώματα, αυτά ζήσαμε κι εμείς“.

 

Τον ηγούμενο Εφραίμ, υποδέχτηκαν εκτός από τον πατέρα Αθανάσιο, πλήθος ιερέων, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του γνωστού ηθοποιού, Νίκου Αναδιώτη.

Στον Ιερό Ναό βρέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θα κινηθεί εναντίον όσων τον ενέπλεξαν σε αυτή την υπόθεση, τόνισε χαρακτηριστικά: “Ευλογούμε τους πάντες και τα πάντα“.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε