Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και πρόσκαιρα από το απόγευμα στα βόρεια και η πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την σήμερα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία με βαθμιαία ανατολική επέκταση. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία και το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στις νοτιότερες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες, οι οποίες στη νότια Πελοπόννησο πιθανώς να είναι ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και αργότερα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις. Στα βόρεια από το απόγευμα βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Προς το μεσημέρι τοπικές βροχές και το απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με σποραδικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε