Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Αγωνία για τα κρυφά σχέδια των οδηγών ταξί – Κανείς δεν ξέρει τι θα αποκλείσουν την Πέμπτη

Αγωνία για τα κρυφά σχέδια των οδηγών ταξί – Κανείς δεν ξέρει τι θα αποκλείσουν την Πέμπτη

– Ανοιγόκλειναν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου οι οδηγοί ταξί μέχρι και το απόγευμα
– Επεισόδια με χημικά μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό – Πήγαν να εισβάλλουν στο υπουργείο
– Αποκλεισμένο επ’ αόριστον το αεροδρόμιο των Χανίων – 300 ταξί από την Πελοπόννησο ανεβαίνουν στην Αθήνα
– Χιλιάδες ταξί και στα διόδια στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα που κατά στιγμές τα ανοίγουν
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

‘Εκοψαν στα δυο την Δυτική Ελλάδα, έχουν αποκλείσει αεροδρόμια στην Κρήτη και με αυτό τον τρόπο νομίζουν οτι ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους! Το αποκορύφωμα ήρθε με τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου με τους οδηγούς ταξί να παίζουν με τα νεύρα χιλιάδων οδηγών, αφού την ανοιγόκλειναν μέχρι νωρίς το απόγευμα.  Και δεν έμειναν μόνο σε αυτό, αλλά οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλία έκλεισαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα τα Τέμπη, κόβοντας ουσιαστικά τη χώρα στα δύο. 

Το απόγευμα έλυσαν τον αποκλεισμό στα Τέμπη, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν στο σημείο. Από τις έξι το απόγευμα συνεδριάζουν και οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης για να καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Το μεσημέρι, ιδιοκτήτες ταξί του Κιλκίς πραγματοποίησαν δεκάλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων, μόνο στο ρεύμα της εξόδου, ενώ νωρίτερα συνάδελφοί τους από το νομό Κοζάνης «απελευθέρωσαν» για ένα δίωρο τα διόδια της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Πολύμυλου, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Μέρα με την ημέρα οι ιδιοκτήτες ταξί μπήγουν όλο και πιο βαθιά το μαχαίρι στην καρδιά της τουριστικής περιόδου οδηγώντας δεκάδες κλάδους σε απόγνωση!

Η σύγκρουση με την κυβέρνηση έχει οδηγηθεί πλεον στα άκρα και μάλιστα από εδώ και πέρα τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνα αφού κανείς δεν θα γνωρίζει εκ των προτέρων που θα γίνει η επόμενη κινητοποίηση των ταξιτζήδων.

Η άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υποδομών αλλά και τα όσα ακολούθησαν δείχνουν οτι πηγαίνουμε σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων. Κάποιοι πήγαν να εισβάλλουν στο υπουργείο και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, κάποιοι άλλοι έκλεισαν τη Μεσογείων και πήγαν να χτυπήσουν έναν οδηγό λεωφορείου που διαμαρτυρήθηκε.

Στη  συνέχεια αποχώρησαν και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που αποφασίστηκε είναι να μαθαίνουν ΜΟΝΟ οι ταξιτζήδες με μηνύματα που θα γίνεται η επόμενη κινητοποίηση.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι οτι το επόμενο “χτύπημα” θα γίνει απόψε….

Αποκλεισμοί σε όλη την Ελλάδα

Την απόφαση να αποκλείσουν επ’ αόριστον το αεροδρόμιο των Χανίων “Δασκαλογιάννης”, πήραν οι αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ στα Χανιά. Οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, έφθασαν στο αεροδρόμιο Χανίων με μηχανοκίνητη πορεία, έχοντας λάβει αρχικά την απόφαση για 2ωρο αποκλεισμό της εισόδου.
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου στα Χανιά, Ηλίας Καραπατάκης,”μετά τις εξελίξεις στην Αθήνα αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ, μέχρι νεωτέρας .”
Οι αυτοκινητιστές έχουν παρατάξει οχήματα στην είσοδο του αεροδρομίου και έτσι οι επιβάτες αναγκάζονται να μπαίνουν πεζοί.

‘Ιδιο σκηνικό νωρίτερα και με τους ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου, που απέκλεισαν το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”.
Η ταλαιπωρία των τουριστών ήταν μεγάλη, καθώς περπατούσαν με τις βαλίτσες για εκατοντάδες μέτρα μέχρι τα λεωφορεία.

300 ταξί από νομούς της Πελοποννήσου ανεβαίνουν στην Αθήνα και δηλώνουν αποφασισμένοι για όλα…

Ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης έκαναν πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Στην Αχαϊα, ενώ είχαν σηκώσει τις μπάρες των διοδιων σε πολλά σημεία της εθνικής και στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στο άκουσμα της είδησης οτι ήταν άκαρπη η συνάντηση με τον υπουργό έκλεισαν για αρκετή ώρα την γέφυρα προκαλώντας μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων. Από τις 14.30 το μεσημέρι αποφάσισαν να ανοιγοκλείνουν την γέφυρα κάθε 20 λεπτά.

  Λίγο πριν δει τον υπουργό Υποδομών αντιπροσωπεία του συνδικάτου των ταξί, παιδιά ιδιοκτητών μοίρασαν λουλούδια στους αστυνομικούς.

ΩΡΑ 10.00 Και τα πιτσιρίκια με πλακάτ

ΩΡΑ 09.45 Αρχισαν να συγκεντρώνονται

 
 
Χθες το πρωί απέκλεισαν για δεύτερη ημέρα κομβικά σημεία. Κεντρικοί δρόμοι, αεροδρόμια και λιμάνια ήταν και χθες έρμαιο των ταξιτζήδων. (Δείτε εδώ τι έγινε χθες Τρίτη)
  
Πολιτική αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με αφορμή τις απεργίες
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν τις συνέπειες της κινητοποίησής τους στην οικονομία. Συνάμα, ζήτησε από την ΝΔ να πάρει θέση υπεύθυνα για το θέμα της απελευθέρωσης των ταξί.
 
Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Μιχελάκης προέβη σε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης και του κ. Παπανδρέου λέγοντας πως «δεν έχει καμία πολιτική σε κανέναν τομέα». Επίσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί στην «βεντέτα Ραγκούση – Ρέππα», που όπως έχει δηλώσει «δημιούργησαν το σοβαρό πρόβλημα στις συγκοινωνίες, ενώ υπονομεύουν και πλήττουν τη διεθνή εικόνα της χώρας, σε μια κρίσιμη στιγμή, που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος».
 
Να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές ενόψει της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί, ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπαμανώλης.
 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προτείνει η απελευθέρωση των ταξί στα νησιά να γίνει με προϋποθέσεις και η χορήγηση αδειών να δίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια και να αφορούν χωριστά κάθε νησί, με ευθύνη και της αρμόδιας Περιφέρειας.
 
Σε καταγγελία των ακραίων συμπεριφορών μερίδας των επαγγελματιών ταξί, προχώρησε η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), υπογραμμίζοντας ότι «απεργία σημαίνει δεν δουλεύω. Όχι ότι συγχρόνως εμποδίζω τον άλλο επαγγελματία να εργαστεί, ούτε εμποδίζω αυτόν που εμπιστεύτηκε την χώρα μας να κάνει τις διακοπές του και τον ταλαιπωρώ, προπάντων δεν σημαίνει ότι κάνω ζημιά στον τουρισμό της χώρας μου».
  
Και ενώ οι πολιτικοί “τσακώνονται” και απλά ανταλλάσουν λόγια χωρίς να κάνουν πράξεις, η χώρα βυθίζεται ακόμη περισσότερο στο χάος. Οι πολίτες και οι τουρίστες κοιτάνε μη μπορώντας να κάνουν τίποτα και αυτοί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Νέα ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ – 21 βουλευτές ζητούν άμεση σύγκληση του ΚΤΕ Μεταφορών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ 4.500 ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ

Να μη καταστρέψουν οι ταξιτζήδες μια καλή χρονιά για τον τουρισμό λέει στο Νewsit o Υπ. Τουρισμού


Έκαψαν ταξί και έσπασαν ένα Panda! Τραμπουκισμοί και χάος στο Ηράκλειο

Θεσσαλονίκη: ”Ακόμα δεν είδατε τίποτα” λένε οι ταξιτζήδες που κατέλαβαν τα διόδια!

Σέρρες: Οδηγοί ταξί κατέλαβαν τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα!

Πάτρα: Αποκλεισμένο το λιμάνι από τους ταξιτζήδες!

Ταξί έκλεισαν τα διόδια της Νεστάνης 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε