Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Να μη καταστρέψουν οι ταξιτζήδες μια καλή χρονιά για τον τουρισμό λέει στο Νewsit o Υπ. Τουρισμού

Έκκληση να διαφυλάξουν τον τουρισμό ακόμη και αυτοί που αντιδρούν στις κυβερνητικές αλλαγές απήυθυνε μέσω του Newsit o Παύλος Γερουλάνος.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού “μόλις επέστρεψα από μια σειρά επισκέψεων στις νέες αγορές που ανοίγουμε στον τουρισμό, αγορές όπως είναι η Ρωσία, η Ουκρανία, η Τουρκία, το Ισραήλ, είναι όλες αγορές με ραγδαία αύξηση πολύ σημαντική για τον τουρισμό και την οικονομία και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία πως θα έχουμε άνοδο του τουρισμού φέτος το καλοκαίρι. Είναι προφανές πως αυτό το θετικό κλίμα το οποίο υπάρχει πρέπει να το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και εδώ πραγματικά όλοι μας έχουμε σημαντικό ρόλο να παίξουμε. Και η πολιτεία και οι επιχειρηματίες που εμπλέκονται σε αυτό αλλά και ο κάθε έλληνας που έρχεται σε επαφή με τους επισκέπτες που έρχονται στη χώρα μας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχω κάνει έκκληση οι όποιες διαμαρτυρίες για τα μέτρα που αυτή τη στιγμή παίρνει η κυβέρνηση, να αναλογιστούν τη σημασία που έχει ο τουρισμός για κάθε ελληνική οικογένεια η οποία με τον α ή τον β τρόπο έρχεται σε επαφή με τους τουρίστες και να γίνουν με έναν τρόπο τέτοιο ώστε να μην πλήξει ούτε την καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών ούτε την εμπειρία των τουριστών αλλά και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό η οποία αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμο να διαφυλαχτεί ώστε οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα να μας επισκεφτούν και για τις χρονιές που έρχονται”.

Στο ερώτημα πόση ζημιά προκάλεσαν στον τουρισμό οι εικόνες τους αποκλεισμένου κεντρικού αεροδρομίου και λιμανιού της χώρας από τους ταξιτζήδες, ο κύριος Παύλος Γερουλάνος απάντησε “θεωρώ πως οι κινητοποιησεις αυτές σταμάτησαν πριν γίνουν γνωστές στο εξωτερικό, πριν βγουν οι εικόνες στο εξωτερικό, ήταν μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Αν όμως δεν είχαμε αυτή την εξέλιξη οι εικόνες θα ήταν πολύ προβληματικές. Όπου πήγα κανείς δε με ρώτησε εάν η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός ή όχι, παρά τις εικόνες που έκαναν το γύρω του κόσμου με τα επεισόδια που έγιναν στο Σύνταγμα. Αυτο που όλοι με ρώτησαν είναι εάν λειτουργούν σωστά όλα. Εάν κάποιος κάνει μια κρουαζιέρα στην Ελλάδα θα καταφέρει να δει την Ακρόπολη, εάν θα προσγειωθεί το αεροπλάνο του, εάν λειτουργούν τα ταξί. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τους ανησυχίες. Προφανώς μια εικόνα με κλειστά τα λιμάνια, κλειστά τα αεροδρόμια εντείνουν την ανασφάλεια αυτών που σκέφτονται να επισκεφθούν την Ελλάδα”.

Τέλος στο ερώτημα τι δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία για την άνοδο του τουρισμού ο κύριος Γερουλάνος αποσαφήνισε “μέχρι σήμερα έχουμε μια σοβαρή αύξηση του τουρισμού. Επίσης δεν έχουν μπει ακόμη όλες οι αγορές μέσα στο παιχνίδι. Αυτό το οποίο βλέπουμε είναι πως από πολλές αγορές έρχονται οι επισκέπτες με νέους τρόπους. Για παράδειγμα από την Τουρκία έχουμε μεγάλη αύξηση από τις επισκέψεις με ιστιοπλοϊκά. Από τη Σερβία και τα Βαλκάνια έχουμε πολλούς επισκέπτες με αυτοκίνητα. Αυτοί οι επισκέπτες μπαίνουν τώρα μέσα στην αγορά και αυτό που είδαμε από πέρυσι είναι ότι διατηρούν μια δυναμική και για το φθινόπωρο που είναι πολύ σημαντικό”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Γερουλάνος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε