Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Άγρια επεισόδια διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και αστυνομικών πάνω από το Μαξίμου!

Άγρια επεισόδια διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και αστυνομικών πάνω από το Μαξίμου!

– Οι διαδηλωτές έκαναν ντου παρά τον φραγμό με κλούβες που είχε κάνει η αστυνομία
– Έγινε ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς
– Νωρίτερα είχαν εισβάλλει στο υπουργείο Εργασίας
– Τραυματίσθηκαν διαδηλωτές και αστυνομικός
– ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Επεισόδια ξέσπασαν και πάλι στην συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού. Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ βλέποντας ότι ο δρόμος που οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου έχει κλείσει με κλούβες από τους αστυνομικούς έκαναν ντου προσπαθώντας να ρίξουν τις κλούβες. Ακολούθησε σύγκρουση με τους αστυνομικούς οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Επεισοδιακή και η συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας – Τραπηκαν σε φυγή οι αστυνομικοί

Λίγο μετά τις 12:30 επικράτησε ένταση όταν μέλη του ΠΑΜΕ άρχισαν να χτυπούν τα ρολά του υπουργείου Εργασίας. Οι διαμαρτυρόμενοι κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο του υπουργείου.

Ακολούθησαν σκηνές που μάλλον δεν έχουμε ξαναδεί! Οι άνδρες της ΥΜΕΤ που βρισκόταν εντός του κτηρίου προφανώς αιφνιδιασμένοι από το γεγονός ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ “ξήλωσαν” με ευκολία τα ρολά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Κάποιοι από αυτούς άφησαν στο σημείο ως και μια ασπίδα με ένα “γκλοπ” πριν ακολουθήσουν τους συναδέλφους στην άλλη έξοδο του κτηρίου όπου αναζήτησαν ασφαλές σημείο…

Μάλιστα στην προσπάθειά του να διαφύγει ένας από τους αστυνομικούς έχασε την ισορροπία του και χτύπησε στο κεφάλι.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πάντως δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί διαδηλωτών.

Λίγα λεπτά πριν τη μία τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το εσωτερικό του κτηρίου και ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Δυναμική είναι και εκεί η παρουσία των μελών του ΠΑΜΕ και στη Βουλή, όπου με σπρέι έγραψαν στο πεζοδρόμιο το σύνθημα “κάτω τα χέρια από την απεργία”. Κάποιοι άλλοι ανέβηκαν στα σκαλιά στο πλάι του Αγνωστου Στρατιώτη και ανοιξαν πανό.

Τα σωματεία εργαζομένων αντιδρούν στην τροπολογία με τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και τον τρόπο κήρυξης απεργιών.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ υποστηρίζει πως οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα. Αίσχος! Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!», ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση τονίζοντας ακόμη ότι: “Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο! Κάτω τα χέρια από την απεργία!”.

Από της 12:00 είναι σε εξέλιξη και η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κοραή. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε σήμερα στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου.

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις