Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Αμφίπολη: Μπείτε και εξερευνήστε το ταφικό μνημείο – Απολαύστε την εντυπωσιακή 3D περιήγηση στο λόφο Καστά – Δείτε την απεικόνιση του τύμβου!

Αμφίπολη: Μπείτε και εξερευνήστε το ταφικό μνημείο – Απολαύστε την εντυπωσιακή 3D περιήγηση στο λόφο Καστά – Δείτε την απεικόνιση του τύμβου!

– Μπείτε στο ταφικό μνημείο με τα βελάκια του πληκτρολογίου σας και απολαύστε τις μοναδικές εικόνες
– Ζήστε τη μαγεία της Αμφίπολης στα σημεία που έχουν φτάσει οι αρχαιολόγοι μέχρι τον 3ο τοίχο
– Η απεικόνιση του τύμβου εντυπωσιάζει και η περιήγηση είναι σίγουρο πως θα κάνει το γύρο του κόσμου
– Ο άνθρωπος που χειρίζεστε ξεκινάει έξω από τον τάφο και μπαίνει μέσα με τις δικές σας εντολές
ΠΑΙΞΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

Tην δυνατότητα να περιηγηθούν στον τύμβο Καστά, όπως ήταν στην αρχαιότητα, στα σημεία που έχουν φτάσει οι αρχαιολόγοι, παρέχουν στους λάτρεις της ανακάλυψης στην Αμφίπολη, οι ειδικοί γραφίστες με την δημιουργία της 3D απεικόνισης.

Με την βοήθεια ενός ”ερευνητή” που μπαίνει στους χώρους που μέχρι στιγμής έχουν φέρει στο φως οι επιστήμονες, οι θεατές μπορούν να δουν σε προσομοίωση τους χώρους των πρώτων δύο θαλάμων του Τύμβου με τις Καρυάτιδες και τις σφίγγες.

Ο ”ερευνητής” έχει τη δυνατότητα να περπατήσει με τα βελάκια του πληκτρολογίου και πηγαίνει μέχρι τον 3ο τοίχο, πίσω από την οποία εντοπίστηκε η σπασμένη μαρμάρινη πύλη του τύμβου. Πατώντας το ”C” μπορεί κανείς να στρέψει την κάμερα 360 μοιρες βλέποντας προς όλες τις κατευθύνσεις…

Με το ”F” γίνεται πλήρης η εικόνα στην οθόνη και με το ”R” ξεκινάτε πάλι από την αρχή, για να ακολουθήσετε τη διαδρομή που θέλετε. Καλή διασκέδαση…


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ 3D ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

Οι τελευταίες εξελίξεις και οι εκτιμήσεις των ειδικών

Όλα αυτά ενώ οι έρευνες της ανασκαφικής ομάδας συνεχίζονται. Ο Θ. Μαυρογιάννης, αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας και αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Κύπρου, δηλώνει βέβαιος ότι πρόκειται για ένα μνημείο του τελευταίου τετάρτου του τετάρτου π.Χ. αιώνα.

Οι ενδείξεις, είπε μιλώντας στην εκπομπή του Mega, “Ανατροπή” ο καθηγητής οδηγούν σε ένα πρόσωπο και μόνο. Τον Ηφαιστίωνα που θα ήταν και ο μόνος που θα μπορούσε να ταφεί με τέτοιου είδους τιμές, καθώς πιθανότατα επρόκειτο για εντολή που δόθηκε από τον ίδιο τον Μ. Αλέξανδρο.

Στο ερώτημα ποιες είναι οι ενδείξεις που οδηγούν στον Ηφαιστίωνα ο κ. Μαυρογιάννης δείχνει τις Καρυάτιδες. Η καταγωγή του Ηφαιστίωνα ήταν Αθηναϊκή, πολλοί κάτοικοι της Αμφίπολης ήταν Αθηναϊκής Καταγωγής λέει ο ιστορικός και ο φίλος του Μ. Αλεξάνδρου ένας από αυτούς.

Πηγή: amfipoli-news.com

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε