Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Υπάρχουν και οι μισθοί των βουλευτών που είναι πιο υψηλοί – Δεν περιμέναμε τέτοια πολεμική για έναν καφέ και ένα σάντουιτς

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Υπάρχουν και οι μισθοί των βουλευτών που είναι πιο υψηλοί – Δεν περιμέναμε τέτοια πολεμική για έναν καφέ και ένα σάντουιτς

– Τι απαντά ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Κώστας Κουτσοδήμας για τις αυξήσεις που αποφασίσθηκαν
– Το αγνοοούσε ο Βαρουφάκης – Όταν ρωτήθηκε απάντησε: «Αν ισχύει κάτι τέτοιο έχω πρόβλημα!»
– Στα 33 εκατομμύρια ευρω το χρόνο το κόστος του καφέ και του σάντουιτς στους εργαζόμενους της ΔΕΗ
– Οι συνδικαλιστές θα πληρώνονται βάρδια και ας μην είναι στο πόστο τους

Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να διεκδικούν και να πετυχαίνουν το καλύτερο! Όμως, όταν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες αντιμετωπίζονται σα να μην υπάρχει κρίση και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι εξακολουθούν να ζουν αυτό που ονομάζουμε εργασιακό μεσαίωνα, τότε η οργή φουντώνει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση και στον σάλο που έχει προκληθεί μετά τις αυξήσεις και τον τρόπο με τον οποίο δόθηκαν στιυς εργαζόμενους στην ΔΕΗ, η οργή κατευθύνεται προς την διοίκηση κυρίως και όχι στους εργαζόμενους. Στην διοίκηση μιας ΔΕΚΟ η οποία συντηρείται εν πολλοίς από τα χρήματα του έλληνα καταναλωτή.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Κώστας Κουτσοδήμας, είπε ότι δεν περίμενε μια τέτοια πολεμική εναντίον της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και ότι η ΔΕΗ δεν έχει καμία σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Εως 6 ευρώ δόθηκαν που θα είναι ένα τροφείο, ένας καφές και ένα σάντουιτς», είπε και πρόσθεσε ότι είναι αδικο να χρεώνεται το σωματείο έλλειμμα ευαισθησίας.

«Κάναμε μια επέκταση, να παίρνει ο άλλος ένα σάντουιτς. Δεν είναι ότι δεν σκεφτόμαστε την κοινωνία. Πρέπει να  απευθυνθούν στις κυβερνήσεις που παίρνουν τις αποφάσεις», είπε και διερωτήθηκε: «Αν δεν πάρουμε εμεις το σαντουιτς θα το δώσουν στους ανεργους;»

Όταν επίσης είπε ότι ο μέσος μισθός είναι περίπου 1.300 ευρώ πρόσθεσε ότι δεν είναι μεγάλος μισθός γιατί υπάρχει και ο βουλευτικός που είναι μεγαλύτερος.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όταν ρωτήθηκε πάντως χθες το βράδυ για τις αυξήσεις έμεινε με το στόμα ανοικτό λέγοντας: «Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε θα έχω πρόβλημα».

Τι είναι όμως αυτές οι αυξήσεις που δεν είναι αυξήσεις; Κατ’ αρχήν θα χορηγείται επίδομα βάρδιας και σε συνδικαλιστές και ας μην είναι στο πόστο τους! Μπορεί να μιλάμε για 10 άτομα αλλά αυτοί οι 10 θα πάρουν αναδρομικά τις βάρδιες τους και το ποσό που αντιστοιχεί είναι 600 με 1.000 ευρώ το μήνα! Δηλαδή πρακτικές του πρόσφατου θλιβερού παρελθόντος επανέρχονται δριμύτερες!

Το περίφημο τροφείο αντιστοιχεί σε μια παροχή ύψους 6 ευρώ την ημέρα ή αλλιώς 150 ευρώ το μήνα. Αυτά τα κουπόνια θα χορηγούνται από τη ΔΕΗ και ισοδυναμούν με το 8 έως 10% του σημερινού μέσου καθαρού μισθού στη ΔΕΗ που κυμαίνεται μεταξύ 1.500 και 1.600 ευρώ.

Το μισθοδοτούμενο προσωπικό της ΔΕΗ σύμφωνα με τον ισολογισμό του 9μήνου ανερχόταν σε 18.766 άτομα, χωρίς τους περίπου 2.500 έκτακτους. Μόνο για τους μόνιμους λοιπόν, η εταιρεία θα χορηγεί καθημερινά κουπόνια ύψους έως 6 ευρώ με συνολικό κόστος που φτάνει τις 112 χιλιάδες ευρώ την ημέρα ή αλλιώς τα 2,8 εκατ. ευρώ το μήνα ή 33,7 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Αυτά τα χρήματα θα τα πληρώσει το ταμείο της ΔΕΗ, που τροφοδοτείται από τους καταναλωτές δηλαδή εμάς.

Σύμφωνα με το Capital.gr η ειρωνεία της τύχης είναι ότι η απόφαση για τα τροφεία των 33 εκατ. ευρώ ελήφθη ακριβώς ένα χρόνο μετά την απόφαση της Χαλυβουργίας Ελλάδος να ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για το οριστικό κλείσιμο μιας από τις πιο ιστορικές βαριές βιομηχανίες το εργοστάσιο του Ασπροπύργου.

Τότε, η ΔΕΗ δεν εισάκουσε την έκκληση να εφαρμοστούν τα μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας. Το εργοστάσιο έκλεισε στις 12 Ιουνίου του 2014 αφήνοντας ανέργους τους τελευταίους 74 εργαζόμενους από τους συνολικά 450 εργάτες που απασχολούνταν προ κρίσης.

Το κόστος για την ελάφρυνση του τιμολογίου ρεύματος που ζητούσε όχι η Χαλυβουργία Ελλάδος αλλά συνολικά όλες μαζί οι 5 εν ζωή χαλυβουργίες της χώρας είναι λίγο πάνω από 20 εκατ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή το 60% από τους κερασμένους από τη ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ καφέδες.

Αλλά ξεχάσαμε! Αυτές είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις…..

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε