Ελλάδα

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας για τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Η εντολή Χρυσοχοΐδη στην ΕΛΑΣ, είναι «να διαφυλάξει την ασφάλεια των διαδηλωτών και την ασφαλή διεξαγωγή των διαδηλώσεων»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, σε όλη την Ελλάδα για τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα.

Σε γενική επιφυλακή θα είναι από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου οι δυνάμεις της αστυνομίας σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις για τα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Παρασκευή με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η εντολή που έχει δοθεί στην ΕΛΑΣ, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι «να διαφυλάξει την ασφάλεια των διαδηλωτών και την ασφαλή διεξαγωγή των διαδηλώσεων».

Συγκεκριμένα στην Αθήνα, όπου αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Συντάγματος, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα προκειμένου να αποτραπεί οποιοδήποτε επεισόδιο.

Ειδικότερα, επί ποδός θα βρίσκονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας πάνω από 5.000 αστυνομικοί από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας.

Παράλληλα, από νωρίς θα πετάει το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, καθώς και drone, που θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Επιπλέον, σε ετοιμότητα θα είναι και τα οχήματα εκτόξευσης νερού της Αστυνομίας, οι «Αίαντες», ενώ από το πρωί θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας, θα βρίσκονται με πολιτικά ρούχα ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, έτσι ώστε να απομονώσουν εγκαίρως όσους επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, την Παρασκευή θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, οι οποίες θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

Η αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σώθηκε το πόδι του 6χρονου που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα μετά από τροχαίο στο Ρέθυμνο
«Ήταν απίστευτη η συνεργασία από την Κρήτη, το ΕΚΑΒ, το Παίδων και το Αττικόν. Το ΕΣΥ λειτούργησε άψογα. Δεν αφήνουμε κανέναν» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία
Η συνταρακτική περιγραφή του συζύγου της Βάγιας Νέστορα για τον θάνατό της - «Είναι δολοφόνοι, το γκαζάκι είναι σαν σφαίρα»
΄«Η Αφροδίτη έπαθε εγκαύματα σε χέρια και πόδια, δεν μπορεί να περπατήσει», αποκάλυψε με τρεμάμενη φωνή ο Παναγιώτης Νέστορας
Εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Ανανεώθηκε πριν 7 λεπτά
Πετράλωνα: «Έχουμε επικοινωνήσει με την Airbnb για την στέγαση των ενοίκων» είπε ο Χάρης Δούκας
Στο σημείο έχουν μεταβεί κλιμάκια μηχανικών, τα οποία εξετάζουν τη στατική κατάσταση της περιοχής και ελέγχουν αν τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά τις εργασίες στο γειτονικό οικόπεδο
Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα
Βάγια Νέστορα: Η σπαρακτική ανάρτηση του συζύγου της για τη δολοφονία της – «Πήγες να βρεις την κόρη μας, θα σε θυμάμαι πάντα»
«Σήμερα μετά το δολοφονικό χτύπημα των ανόητων μπαχαλάκιδων, αναρχικών και φοβιτσιάρηδων, αποχαιρετώ την γυναίκα μου Βάγια για τη χώρα των αγγέλων», έγραψε ο Παναγιώτης Νέστορας στην ανάρτησή του
Η Αφροδίτη Νέστορα με την μητέρα και τον πατέρα της 14