weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Αποκλειστικά στο NewsIt κομμάτια του σχεδίου της προκήρυξης- Ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα αυτό το Σαββατοκύριακο κατά δικαστικών

Αποκλειστικά στο NewsIt κομμάτια του σχεδίου της προκήρυξης- Ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα αυτό το Σαββατοκύριακο κατά δικαστικών

Σχέδιο προκήρυξης έξι σελίδων βρέθηκε σε φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε στο σπίτι του Βύρωνα, κοντά στο οποίο συνελήφθησαν οι τέσσερις νεαροί. Όπως προκύπτει θα πραγματοποιούσαν βομβιστικό χτύπημα ως πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, των οποίων η δική ξεκινά τη Δευτέρα στον Κορυδαλλό. “Αυτό το χτύπημα το αφιερώνουμε στους συντρόφους μας που αυτή τη στιγμή δικάζονται” αναφέρει η προκήρυξη, στην οποία το όνομα του στόχου είναι κενό.

Κομμάτια του προσχεδίου προκήρυξης: «στόχος η απορρύθμιση του περίπλοκου συστήματος», «σκοπός μας η ανομία ως κοινωνική συνθήκη», «μπάχαλα, απεργίες, πορείες επισπεύδουν τις διαδικασίες». Γίνονται αναφορές στους «αιχμάλωτους πολέμου», εννοώντας τους φυλακισμένους συντρόφους τους και στην οικονομική κατάσταση. «Αφιερώνουμε τις επιθέσεις μας στους ανθρώπους που μιλάμε την ίδια γλώσσα, τη γλώσσα της λύσσας, που πήραν το μεγάλο κόστος των πράξεών τους και βρίσκονται φυλακισμένοι. Προβαίνουμε σε μερικές εκρήξεις για να δώσουμε δύναμη στους φυλακισμένους». Αφήνουν ένα μεγάλο κενό, πιθανόν για να γράψουν τις επιθέσεις τους στόχους που έπληξαν και τον τρόπο.

Ο αφιερωματικός επίλογος είναι σχεδόν ίδιος με αυτόν της «συνωμοσίας» για την βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. «Αυτή είναι η πρώτη μας παρουσία στο κάλεσμα της Συνωμοσίας για το δικαστήριο που έρχεται» άρα θα χτυπούσαν τις ημέρες πριν από τη δίκη υποστηρίζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σε αυτό το σημείο.

Είναι η δική μας θέληση για οργανωμένη αντάρτικη δράση. Δεσμευόμαστε για τη συνέχεια και συνέπειά μας». Ακολουθεί η νύξη προς τον Επαναστατικό Αγώνα, «Σεβόμαστε τη δράση του παρά τις διαφωνίες μας και είμαστε αλληλέγγυοι αλλά θα θέλαμε τον διάλογο των φυλακισμένων με τους έξω παρά τις διαφορετικές εμπειρίες και θεωρήσεις». Στις αναφορές των Πόλα Ρούπα, Νίκου Μαζιώτη, Κώστα Γουρνά μετά τις επιθέσεις με εκρηκτικούς φακέλους της FAI στις πρεσβείες Ελβετίας και Χιλής όπου τραυματίστηκαν δύο υπάλληλοι, αναφέρουν πως θα έπρεπε πριν επικρίνουν να λάβουν υπόψιν τους τη διαφορετικότητα των συνθηκών κάθε χώρας και περιοχής, «αν ήμασταν εμείς μπορεί να παίρναμε περισσότερα μέτρα ασφαλείας». Στο κείμενο υποστηρίζουν επίσης ότι τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα κάνουν λάθος να μην θέλουν να αναφερόμαστε στο όνομα του συντρόφου τους Λάμπρου Φούντα, όταν προβαίνουμε σε πράξεις που τιμούν τη ζωή αυτού του ανθρώπου.

Σε σημειώσεις και ηλεκτρονική μορφή υπάρχουν τα ονόματα όλων των δικαστικών λειτουργών που συμμετέχουν στα δικαστικά συμβούλια όλης της χώρας. Δίπλα στα ονόματα υπάρχουν μονολεκτικές ενδείξεις όπως «ναι» ή «όχι», τις οποίες οι αστυνομικοί εκλαμβάνουν ως θετική ή αρνητική ένδειξη για το αν θα γίνονταν στόχοι στο μέλλον. Είχαν επίσης χάρτες που είχαν κατεβάσει από το google earth κυρίως από Αθήνα και Λάρισα, με ενδείξεις σπιτιών, αστυνομικών τμημάτων, καταστημάτων, στάσεων λεωφορείων και άλλες λεπτομέρειες.

Από κάποιες σημειώσεις φαίνεται η πρόθεσή τους για ενοικίαση σπιτιών στην Κορινθία και σε 7-8 περιοχές της Αθήνας, τα οποία φαίνεται πως είχαν επισκεφθεί και ελέγξει για να διαπιστώσουν αν θα τους άρεσαν ή όχι. Οι φωτογραφίες οπλικών συστημάτων ήταν κάτι αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι, υλικό όμως που δεν αξιολογείται σοβαρό από τους αρμόδιους αστυνομικούς.

Όπως έγραψε το Newsit από τα ευρήματα στο σπίτι της οδού Φορμίωνος στο Βύρωνα (ένα USB και τρία λάπτοπ) προέκυπτε ότι οι κατηγορούμενοι ετοίμαζαν χτυπήματα κατά δικαστών και στόχων που έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν πως αποκαλύπτεται πλήρως η παράνομη δραστηριότητα των πέντε νέων συλληφθέντων και πως από τα ευρήματα προκύπτουν διασυνδέσεις με παλαιότερους συλληφθέντες, έγκλειστους φυλακών και καταζητούμενους. Εξαιρετικής σημασίας θεωρείται η ανάλυση των κλήσεων σε τέσσερα κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Από την περίοδο της παρακολούθησής τους, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι χρησιμοποιούσαν αυτά τα κινητά για κωδικοποιημένες συνομιλίες με άλλους αντιεξουσιαστές.

Και οι πέντε νέοι συλληφθέντες προέκυψαν από την ανάλυση των στοιχείων επικοινωνίας, τηλεκαρτών και συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν κάποιοι από την τρομοκρατική οργάνωση των «6». Τουλάχιστον δύο από την ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση είχαν επαφή με τους προχθεσινούς συλληφθέντες, και είχαν μπει «αυτόματα» στο στόχαστρο. Κάποιες ανεπιβεβαίωτες αστυνομικές πληροφορίες υποστήριζαν πως αποτυπώματα κάποιων από τους 5 συλληφθέντες υπήρχαν σε γιάφκες της «Συνομωσίας» και σε σπίτια της τρομοκρατικής οργάνωσης των «6».

Από τις βαλλιστικές εξετάσεις στα όπλα που βρέθηκαν σε διαμερίσματα σε Ταύρο και Βύρωνα προκύπτει ότι τόσο το “εννιάρι” όσο και το Καλάσνικοφ είναι “καθαρά” δηλαδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, ερευνώνται το Σάββατο σπίτια στη Θεσσαλονίκη, από όπου συλλέγονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα ενω γίνονται λήψεις δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία της 27χρονης

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο και την φωτογραφία της 27χρονης Γερμανίδας που συνελήφθη στον Περισσό για σχέση με την υπόθεση τη τρομοκρατίας στη χώρα μας. Η Marie Fee Meyer, εργαζόταν ως καθηγήτρια Γερμανικών σε φροντιστήριο και ζούσε στον Περισσό τον τελευταίο καιρό. Είχε ζήσει για κάποιο διάστημα στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με την Αστυνομία είχε φιλικές σχέσεις με τους τέσσερις νεαρούς που συνελήφθησαν στην μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Ταύρο και Βύρωνα.

Η νεαρή συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής ως ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας στο σπίτι της και το μόνο που της καταλογίζουν είναι η φιλική σχέση και οι πολύωρες συναντήσεις με τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες σε καφετέριες της Αθήνας.Στην κ. Μέγιερ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Aστυνομικές πηγές θέλουν η σύλληψή της να έχει γίνει στο πλαίσιο “πίεσης” προς κάποιους κατηγορούμενους ή καταζητούμενους, προκειμένου να αποκαλύψουν πράγματα ή κάποιοι να “βγουν από το καβούκι τους προκειμένου να δράσουν”.

Ο δικηγόρος της κ. Σπυριούνης παραιτήθηκε απο την εκπροσώπησή της καθώς όπως προέκυψε, δεν τον είχε ζητήσει η ίδια. Ο κ. Σπυριούνης εμφανίστηκε ως δικηγόρος της 27χρονης και είπε οτι τον είχαν βάλει φίλοι της για να την υπερασπιστεί, κάτι που διέψευσε η νεαρή καθηγήτρια.

Η φωτογραφία της Φέι Μαρί Μέγερ


Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις νεαροί, που συνελήφθησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στην περιοχή του Βύρωνα.

Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν το μεσημέρι – κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθούν για την επίθεση με γκαζάκια, τον περασμένο Οκτώβριο, σε όχημα της ΔΕΗ, που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο της Επιχείρησης, στη διασταύρωση των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Έντισον.

Στην επίθεση εκείνη συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 19χρονος φοιτητής Γιάννης Σκουλούδης, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του και προφυλακίστηκε.

Η Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει τότε εντάλματα σύλληψης εναντίον των τεσσάρων κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απλή συνέργεια σε έκρηξη. Κι αυτό διότι φέρονται ότι παρακολουθούσαν μέρες πριν την επίθεση το χώρο της επίθεσης. Μετά, δε, την επίθεση είχαν χαθεί τα ίχνη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Απίστευτη γκάφα της αστυνομίας

Οι φωτογραφίες των 4 συλληφθέντων για τρομοκρατία – Αναζητούν πρόσωπο κλειδί

#TAGS MM