Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Διαβάστε σήμερα στο Onalert.gr: ΥΕΘΑ:Πλήρωνε δημοσιογράφους για περιοδικό-φάντασμα!

“Παρέλαση” δημοσιογράφων και μάλιστα επί πληρωμή για πολλά χρόνια στο υπουργείο Άμυνας το μισθολόγιο του οποίου προέβλεπε τη μισθοδοσία συντακτών για περιοδικό το οποίο έχει σταματήσει να εκδίδεται από το 2007!

Ακόμη και μετά τις περικοπές που αποφάσισε να κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας,τα ποσά που δαπανώνται είναι περιττά αφού το έργο που επιτελεί η Διεύθυνση Ενημέρωσης –αν εξαιρέσουμε τον εκάστοτε διευθυντή της- θα μπορούσε να παραχθεί δωρεάν από στρατεύσιμους επαγγελματίες δημοσιογράφους,όπως γινόταν στο παρελθόν.

Τι μας κοστίζουν οι “δημοσιογραφικές” δαπάνες του υπουργείου Άμυνας; Ο υπουργός Άμυνας είναι ιδιαίτερα αναλυτικός και διαφωτιστικός στην απάντηση που έδωσε στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντή και για τον προκάτοχό του Β.Μεϊμαράκη αλλά και για τη δική του περίοδο :

“Την 4.10.2009 η Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ απασχολούσε εννέα (9) δημοσιογράφους με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου (ετήσια), ενώ υπήρχε πρόβλεψη για 13 θέσεις.

Η μισθοδοσία των συγκεκριμένων δημοσιογράφων, συμπεριλαμβανομένου ενός επιπλέον που είχε παραιτηθεί το μήνα Σεπτέμβριο 2009, σε ετήσια βάση ανερχόταν σε €210.920.
Από την 1.1.2010 οι προβλεπόμενες θέσεις δημοσιογράφων μειώθηκαν με σχετική ΚΥΑ σε έξι (6), από τις οποίες καλύφθηκαν οι τέσσερις (4) με σύμβαση έργου ορισμένου χρόνου (ετήσια). Η μισθοδοσία των ανωτέρω δημοσιογράφων σε ετήσια βάση ανέρχεται σε €105.950 (μείωση κατά 49,77%).

Οι τέσσερις συμβασιούχοι της Διεύθυνσης Ενημέρωσης εκτελούν τα καθήκοντα του Διευθυντή, Υποδιευθυντή, υπευθύνου ηλεκτρονικών μέσων και συντάκτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ εκτός από τους δημοσιογράφους (10) που εργάζονταν έως 31.12.2009 με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, απασχολούνταν επιπλέον 8 δημοσιογράφοι ως εξωτερικοί συνεργάτες του περιοδικού «Νέα Θητεία», του οποίου όμως η έκδοση είχε ανασταλεί από το έτος 2007. Το ετήσιο κόστος των αμοιβών των συντακτών αυτών επεβάρυνε τον ετήσιο προϋπολογισμό της Διεύθυνσης Ενημέρωσης κατά €123.336.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.onalert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε