Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

«Stolen Cerberus XI»: Εικόνες που κόβουν την ανάσα από την άσκηση ειδικών δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ

«Stolen Cerberus XI»: Εικόνες που κόβουν την ανάσα από την άσκηση ειδικών δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, και στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα 15 έως την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 η διμερής άσκηση με την ονομασία «STOLEN CERBERUS XI».

Στην άσκηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, προσωπικό της Σχολής Αλεξιπτωτιστών (ΣΧΑΛ) του ΓΕΣ. 

Επιπλέον, συμμετείχαν μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό της 37th Airlift Squadron με τρία αεροσκάφη C-130J.

Η άσκηση «STOLEN CERBERUS XI» έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. 

Κατά την διάρκειά της άσκησης, εκτελέστηκαν αντικείμενα αεροπορικής συνεργασίας, ρίψης εφοδίων σε ξηρά και θάλασσα, εκκένωσης τραυματιών (Medical Evacuation – MEDEVAC).

Πραγματοποιήθηκαν άλματα ελεύθερης πτώσης και στατικού ιμάντα, που συνέβαλαν στην επαύξηση του επιπέδου της μαχητικής ικανότητας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών συμμετεχουσών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: Onalert.gr 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις