Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κλίμα τρομοκρατίας! Επιθέσεις κατά μαρτύρων από “φουσκωτούς” – “Φοβάμαι” λέει μάρτυρας κατηγορίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Από την απουσία των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, εντός της αιθούσης και την δημιουργία κλίματος εκφοβισμού εκτός σημαδεύτηκε η πρώτη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Σε δυο ξεχωριστά περιστατικά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καταγγελίες, φίλοι του Παύλου Φύσσα δέχθηκαν επίθεση από  τραμπούκους. Οι τρεις φίλοι του Παύλου Φύσσα πήγαιναν να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι τρεις άνδρες πάρκαραν το αυτοκίνητό τους κοντά στο χώρο της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής και όπως καταγγέλλουν δέχθηκαν επίθεση. Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για την επίθεση από τον ίδιο τον πατέρα του Παύλου Φύσσα που βρισκόταν ήδη στην αίθουσα του δικαστηρίου και ο οποίο επικοινώνησε με τους φίλους του αδικοχαμένου γιου του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις άνδρες πάρκαραν κοντά στο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Όπως κατήγγειλαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους τους αναγνώρισαν και κινήθηκαν εναντίον τους.
Τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν. Ο ένας εκ των τριών μεταφέρεται μάλιστα στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό, ως προς το σκέλος της καταγγελίας τουλάχιστον, επιβεβαιώνεται από την πλευρά της αστυνομίας ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν κάνει κάποια επιχείρηση ή προσαγωγές υπόπτων. Οι φίλοι του Π. Φύσσα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μεταβεί στην Ασφάλεια Πειραιά για να καταθέσουν.

Την επίθεση εναντίον φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάλιστα μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης.

Οπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, μπροστά στην είσοδο του κτιρίου όπου διεξάγεται η δίκη, την ώρα που 4-5 φοιτητές κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας, δέχθηκαν, όπως ανέφερε, επίθεση από «φουσκωτούς». Κάποιοι από τους φοιτητές τραυματίσθηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Νίκος Ορφανός προπηκαλίστηκε από «κουκουλοφόρους» την ώρα που περπατούσε, προκειμένου να μπει στον χώρο της δίκης.

Επίσης, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε οπαδό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος οδηγούσε μηχανή, στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη, στο ύψος του δημοτικού πάρκινγκ. Οι αντιεξουσιαστές, τού έσπασαν τη μηχανή, τον έριξαν κάτω και η Αστυνομία τον φυγάδεψε σε ένα κατάστημα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αρκετοί από τους περίπου 100 αντιεξουσιαστές κρατούν καδρόνια και ρόπαλα στα χέρια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε